ΕΛΛΑΔΑ

Αλ. Τσίπρας για ονοματολογικό: «Υπάρχει ακόμα απόσταση να διανυθεί»

Εικόνα του άρθρου Αλ. Τσίπρας για ονοματολογικό: «Υπάρχει ακόμα απόσταση να διανυθεί»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/05/2018, 22:18
ΕΛΛΑΔΑ

«Πιστεύω ότι έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος της απόστασης, αλλά υπάρχει ακόμα απόσταση να διανυθεί. Είναι μια δύσκολη διαδικασία εξετάζουμε βήμα προ βήμα όλες τις λεπτομέρειες, αλλά δεν είμαστε ακόμα σε θέση να μιλήσουμε για συμφωνία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για στη συνάντηση με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η ελληνική πλευρά δεν αισθάνεται την πίεση της κλεψύδρας τους χρόνου που αδειάζει και πως όμως υπάρχει κλεψύδρα σε ό,τι αφορά την έναρξη ενταξιακής διαδικασίας που είναι στις 25 Ιουνίου. «Και υπό αυτή την έννοια», σημείωσε, «θα πρέπει πολύ σύντομα να έχουμε μια εξέλιξη. Μακάρι θετική. Αν όχι θετική, πάλι εδώ είμαστε, θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας, καλής γειτονίας».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει κάποια πρόταση ονόματος που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι εξετάζονται ορισμένες προτάσεις, ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια συμφωνία ή κατάληξη σε συγκεκριμένο όνομα. «Ή συμφωνείς σε όλα ή δεν συμφωνείς σε τίποτε», δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Ψάχνουμε να βρούμε λύσεις, χωρίς να αλλοιώνουμε τις κόκκινες γραμμές», συμπλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Τέλος δήλωσε έτοιμος να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με το ονοματολογικό της πΓΔΜ, σημειώνοντας παράλληλα πως δεν είναι ώρα για σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.


Η ΣΥΝΟΔΟΣ

Αναφορικά με το χθεσινό άτυπο Συμβούλιο καθώς και τη σημερινή σύνοδο ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε πως έγιναν εξαιρετικά σημαντικές συνομιλίες «με μεγάλο αντίκτυπο, όπου αναδείχθηκε η θετική ευρωπαϊκή ατζέντα».

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι στο τέλος θα υπάρξει κάποιος συμβιβασμός στην Ευρωπαϊκή Ενωση για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, τονίζοντας πως το θέμα είναι αυτός ο συμβιβασμός να είναι προωθητικός, προς όφελος των ελληνικών συμφερόντων και της Ε.Ε. στο σύνολο της.

Το θέμα διευθέτησης του ελληνικού χρέους συζήτησε στις συναντήσεις που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back