Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Αλ. Τσίπρας: «Είμαστε κοντά σε μια ολιστική συμφωνία»

Εικόνα του άρθρου Αλ. Τσίπρας: «Είμαστε κοντά σε μια ολιστική συμφωνία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/03/2017, 18:12
ΕΛΛΑΔΑ

«Εξαιρετικά αισιόδοξος ότι είμαστε περισσότερο από ποτέ κοντά σε μια ολιστική συμφωνία, που θα σηματοδοτήσει το τέλος μιας πολυετούς κρίσης για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη γενικότερα» εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον Γάλλο ομόλογό του Καζνέβ, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας τηρεί τις δεσμεύσεις της και έχει σημάδια ανάκαμψης και σοβαρότητας.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι είναι απολύτως εφικτή η δυνατότητα να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το επόμενο Eurogroup στις 20 Μαρτίου, σημειώνοντας ότι «πήγαμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό που λέει: στον βαθμό που είμαστε εντός των στόχων, 0% επιπλέον λιτότητα».

Συμπλήρωσε, δε, ότι πέραν των διαπραγματεύσεων για τα μέτρα από το 2019 και μετά, είναι κρίσιμο και το ζήτημα της ανάπτυξης που πρέπει να το δούμε τώρα και όχι από το 2019. Τόνισε, δε, ότι η κυβέρνηση θέλει οι ρυθμοί ανάπτυξης που ήδη είναι θετικοί να αποτυπωθούν και στην πραγματική οικονομία, επισημαίνοντας τις προτεραιότητες της αντιμετώπισης της ανεργίας και της προσέλκυσης επενδύσεων, ως βασικών στοιχείων που θα δώσουν σταθερή τροχιά στην οικονομία και τους θετικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς.


Ο ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Από την πλευρά ο Γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη της Γαλλίας στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης 

Ο κ. Καζνέβ τόνισε ότι η γαλλική κυβέρνηση εμπιστεύεται απόλυτα τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων και όλες τις προσπάθειες που γίνονται μέχρι τώρα, υπογραμμίζοντας, μάλιστα, ότι δεν πρόκειται για ευσεβείς πόθους αλλά για απτά αποτελέσματα. «Σήμερα η Ελλάδα έχει κάθε προοπτική ανάπτυξης, επενδύσεων», όλες οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν, τόνισε, προσθέτοντας μάλιστα ότι η Γαλλία θα αναλάβει ενεργό ρόλο για το κλείσιμο της β' αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, λέγοντας με νόημα ότι «η Γαλλία θα είναι πάντα στο πλευρό της Ελλάδας, […] πράγμα που κάνουμε και τώρα συμβάλλοντας στην ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης».

Ο κ. Καζνέβ σημείωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται και πρέπει να συνεχιστούν, όπως η ίδια ανάγκη υπάρχει και στη Γαλλία, προσθέτοντας πως ό,τι γίνεται από κοινού στην Ευρώπη πρέπει να έχει ως στόχο την απασχόληση, την ανάπτυξη και την αλληλεγγύη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back