Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αλ. Καχριμάνης: Είχε δώσει… υπόμνημα

Εικόνα του άρθρου Αλ. Καχριμάνης: Είχε δώσει… υπόμνημα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/05/2019, 15:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αποφασισμένος να μη μείνει θεατής στις εξελίξεις που «τρέχουν», είναι ο περιφερειάρχης Ηπείρου και εκ νέου υποψήφιος Αλέκος Καχριμάνης. Και βρήκε τον τρόπο… Επικαλούμενος ένα υπόμνημα που είχε δώσει στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης κατά τη διάρκεια ιδιωτικής επίσκεψης του τελευταίου στα Γιάννενα, ο κ. Καχριμάνης τοποθετείται τόσο για τον υποβιβασμό του ΠΑΣ όσο και για το νέο κλειστό γυμναστήριο στην πόλη που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Καχριμάνης κάνει γνωστό ότι είχε διαβιβάσει αίτημα για την κατασκευή του β’ κλειστού γυμναστηρίου στον Βοτανικό, υπενθυμίζοντας ότι είχε υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Ιωαννιτών, ο οποίος είχε παραχωρήσει την έκταση, της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. «Του παραδώσαμε στοιχεία του φακέλου για τη μελέτη που είχε εκπονηθεί με πόρους της  Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων και της αδειοδότησης του έργου, το οποίο  δεν είχε υλοποιηθεί εξαιτίας αδυναμίας της Γ.Γ.Α. να το χρηματοδοτήσει» τονίζεται στην ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται ότι το έργο είχε δημοπρατηθεί το 2009 και είχε αναδειχθεί ανάδοχος. Ωστόσο, οι κατασκευαστικές διαδικασίες σταμάτησαν λόγω μη χρηματοδότησης, και το β’ κλειστό γυμναστήριο ξεχάστηκε…

Κατά τα άλλα, ο κ. Καχριμάνης χαρακτηρίζει την ανακοίνωση του πρωθυπουργού («για την επανεργοποίηση των διαδικασιών» όπως αναφέρει) «θετική» και διαβεβαιώνει ότι η περιφερειακή αρχή θα συνδράμει σε ό,τι απαιτηθεί. Σημειωτέον ότι ο περιφερειάρχης Ηπείρου, τον Φεβρουάριο, από βήματος κατά την εκδήλωση κοπής πίτας του μπασκετικού ΑΓΣΙ, είχε ανακοινώσει ότι η περιφερειακή αρχή θα προχωρήσει στην κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) όμως.

Όσον αφορά τον ΠΑΣ Γιάννινα και τις συνέπειες με το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ο κ. Καχριμάνης φαίνεται να κρατά μια μετριοπαθή στάση. Αναφερόμενος στο υπόμνημα προς τον κ. Βασιλειάδη, ο περιφερειάρχης, αφού κάνει λόγο για μια «αρνητική εξέλιξη», επισημαίνει ότι ο ίδιος είχε αναφέρει τους λόγους για τους οποίους «θεωρούσαμε και θεωρούμε πως η αναδιάρθρωση έπρεπε να γίνει από την επόμενη αγωνιστική περίοδο». Και περιορίζεται να αναφέρει ότι «δυστυχώς η πρόταση αυτή δεν εισακούστηκε», χωρίς να ανεβάζει τους τόνους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back