ΗΠΕΙΡΟΣ

Ακτινολόγος από τα Γιάννενα κάθε μέρα στην Άρτα…

Εικόνα του άρθρου Ακτινολόγος από τα Γιάννενα κάθε μέρα στην Άρτα…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/03/2024, 14:24
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η ΕΙΝΗ με ανακοίνωσή της ζητάει να ανακληθεί η μετακίνηση της ακτινολόγου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων στην Άρτα.

«Η συνάδελφος διανύει τον 5ο μήνα καθημερινής μετακίνησης της από τα Ιωάννινα όπου διαμένει, στο ΓΝ Άρτας. Αρχές Σεπτέμβρη και μάλιστα την ημέρα του διορισμού της στο ΠΓΝΙ δέχτηκε εντέλλεσθε για 3μηνη μετακίνηση στο ΓΝ Άρτας από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ. Λίγο πριν την εκπνοή του 3μήνου της απεστάλη έγγραφο για νέα 3μηνη παράταση, με παράνομη απόφαση του διοικητικού διευθυντή του ΓΝ Άρτας ο οποίος δεν έχει αρμοδιότητα για έκδοση τέτοιας εντολής. Ενώ η πέραν των αρχικών 3 μηνών νόμιμη παράταση, προϋποθέτει την συναίνεση του μετακινούμενου ιατρού (παρ. 1α του άρθρου 66 του Ν. 5079/2023 –ΦΕΚ 215 Α/22.12.2023), ούτε ποτέ ρωτήθηκε αλλά και σε 2 αναφορές της προς την 6η ΥΠΕ στις με τις οποίες δηλώνει ρητά ότι δεν συναινεί στην παράταση και επιθυμεί να γυρίσει στο ΠΓΝΙ όπου βρίσκεται η οργανική της θέση, η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ δεν απάντησε ποτέ, επικυρώνοντας με αυτόν τον περιφρονητικό για την συνάδελφο τρόπο τον εξαναγκαστικό της εγκλωβισμό στο ΓΝ Άρτας» περιγράφει η ΕΙΝΗ.

Σημειώνει ακόμα ότι η γιατρός, ολόκληρο το 2023 έχει λάβει μόνο μια ημέρα κανονικής άδειας.

«Είναι ευθύνη όλων μας να μην επιτρέψουμε σε διοικήσεις και διευθύνσεις να γράφουν σελίδες εξόντωσης και υποτίμησης των συναδέλφων», καταλήγει, δηλώνοντας ότι θα μεταφερθεί το θέμα στην ΟΕΝΓΕ για να γίνει παρέμβαση στο υπουργείο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back