ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ακουρμαστείτε τους Γεροδημαίους» στο Πνευματικό Κέντρο

Εικόνα του άρθρου «Ακουρμαστείτε τους Γεροδημαίους» στο Πνευματικό Κέντρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/05/2023, 01:18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τη μουσικοφιλολογική εκδήλωση, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Μανόλη Μαγκλάρα «Ακουρμαστείτε τους Γεροδημαίους», διοργανώνουν ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «Γ. Γιαννιώτης» και ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίνων, με την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, τη Δευτέρα 8 Μαΐου, στις 19:00, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συρρακιωτών Ιωαννίνων Ιπποκράτης Αλέξης, ο δημοσιογράφος-παρουσιαστής Βλάσης Ντόκας ο ομότιμος καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Αθηνών Ηλίας Δήμας, και ο καθηγητής Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Κοκκώνης.

Θα συντονίζει και θα διαβάσει κείμενα του βιβλίου η Δήμητρα Εξάρχου-Τσουμελέκα. Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει έντυπο, φωτογραφικό και ψηφιακό υλικό.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι τραγουδιστές Κώστας Γεροδήμος, Νάσιος Γκαρτζονίκας, Νίκος Τομαράς και Γιώργος Μαγαλιός. Στο κλαρίνο ο Βασίλης Μπακαγιάννης, ο Ηλίας Τσιχάνης, ο Γιώργος Γιαννακός, ο Βασίλης Παπαγεωργίου και ο Χρήστος Ντούλιας. Οργανοπαίχτες: Γιώργος Μπέλλος (τζαμάρα), Κώστας Κωσταγιώργος (βιολί), Σάκης Πρεμέτης (βιολί), Θάνος Ρούμπος (βιολί), Τάσος Πρεμέτης (λαούτο), Χρήστος Καλαμπούκας (λαούτο), Αντώνης Τζιάσος (ντέφι).

Θα συμμετάσχουν και τα χορευτικά του Συνδέσμου Συρρακιωτών Ιωαννίνων.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης γίνεται με τη συνεργασία του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας, του Συνδέσμου Συρρακιωτών Φιλιππιάδας-Κάμπου, του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πάτρας «Γ. Ζαλοκώστας», του Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας, του Πατριωτικού Συνδέσμου Καλαρρυτών «Η Πίνδος», του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ματσουκίου «Η Βύλιζα», του Συλλόγου Παλαιοχωριτών Ιωαννίνων «Ο Πριάβολος», του Συλλόγου Βαθυπεδιωτών Ιωαννίνων, του Συλλόγου Προσηλιωτών Ιωαννίνων «Η Αγία Παρασκευή» και του Χορευτικού Ομίλου Πραμάντων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back