Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ακατανόητη» η κατάργηση των καλλιτεχνικών

Εικόνα του άρθρου «Ακατανόητη» η κατάργηση των καλλιτεχνικών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/06/2020, 16:09
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Υπουργείο Παιδείας κατάργησε τα «αντιδημοφιλή» κατά τη δική του εκτίμηση μαθήματα από το ωρολόγιο πρόγραμμα, ανοίγοντας το δρόμο για λιγότερες προσλήψεις ή και απολύσεις εκπαιδευτικών.

Η Σχολή Καλών Τεχνών Ιωαννίνων με ανακοίνωση της κοσμητείας της, προστίθεται στους φορείς που ασκούν δριμεία κριτική στο υπουργείο, για την απόφασή του.

Εκφράζει την ανησυχία της για το επαγγελματικό μέλλον των αποφοίτων της και κρίνει ως «ακατανόητη την αναμόρφωση του νέου ωρολόγιου προγράμματος του Λυκείου».

«Η τέχνη αποτελεί συστατικό στοιχείο του πολιτισμού και συμβάλλει στη σφαιρική καλλιέργεια του ανθρώπου. Ενταγμένη στην εκπαίδευση των μαθητών και των μαθητριών, οδηγεί σε τρόπους έκφρασης που επιδιώκουν την ολιστική προσέγγιση της ζωής και της ανθρώπινης ύπαρξης, αποδεσμεύοντας τη φαντασία και απελευθερώνοντας την ψυχή τους» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Προσθέτει ότι «η αισθητική αγωγή στην ελληνική εκπαίδευση είναι συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας και η κατάργηση των εικαστικών μαθημάτων στη λυκειακή εκπαίδευση στερεί τους μαθητές από τη στοιχειώδη προετοιμασία των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων για την εισαγωγή στις Σχολές Καλών Τεχνών, τα Τμήματα των Εφαρμοσμένων Τεχνών και τις Αρχιτεκτονικές Σχολές».

Η σχολή ζητάει την επαναφορά των μαθημάτων Τέχνης (Εικαστικά, Μουσική, Στοιχεία Θεατρολογίας) και την ενίσχυση του διδακτικού τους προγράμματος σε «νέα αναβαθμισμένη εκδοχή, που θα ακολουθεί τα σύγχρονα παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά πρότυπα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back