Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αίτημα μελισσοκόμων… εις διπλούν

Εικόνα του άρθρου Αίτημα μελισσοκόμων… εις διπλούν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/05/2020, 17:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δύο βουλευτές Ιωαννίνων της ΝΔ, ο Σταύρος Καλογιάννης και ο Γιώργος Αμυράς, με ανακοινώσεις τους (με διαφορά λίγης ώρας στις 12 Μαΐου), ανακοινώνουν ενέργειές τους σχετικά με τη στήριξη των μελισσοκόμων.

Ο κ. Καλογιάννης αναφέρει ότι είχε συνεργασία με τους υφυπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βεσυρόπουλο και Σκρέκα αντίστοιχα, με τους οποίους «συζήτησε τη δυνατότητα ένταξης του κλάδου των μελισσοκόμων στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης πληττόμενων επιχειρήσεων».

Ο κ. Βεσυρόπουλος παρέπεμψε στο «πακέτο των 150 εκατ. ευρώ που διαθέτει το Υπουργείο Οικονομικών για την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου» και συμπλήρωσε ότι «αναμένεται επίσης η έγκριση προγράμματος ενίσχυσης για τους επαγγελματίες παραγωγούς, οι οποίοι θα μπορούν να ενισχυθούν βάσει της απώλειας του εισοδήματος που είχαν σε σχέση με την περασμένη χρονιά».

Ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ιωαννίνων «Ο Αρισταίος» Τάσο Ποντίκη .

Το αίτημα του ίδιου συλλόγου κατέθεσε στη Βουλή με (ακόμα μια) αναφορά, ο βουλευτής Γιώργος Αμυράς, λέγοντας μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση ότι «το σύνολο των μελισσοκόμων που βιοπορίζονται από τη μελισσοκομία επλήγησαν από την πανδημία σε τέτοιο βαθμό που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back