Λυκ πίσω

Αίτημα για οικονομική ενίσχυση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/02/2020, 11:41

Την οικονομική ενίσχυση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) των Ιωαννίνων «που βρίσκεται σε δυσχερή θέση λειτουργίας, καθώς δεν έχει χρηματοδοτηθεί από το 2016» όπως αναφέρει σχετικά, ζητά με αναφορά του στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ο βουλευτής μεταφέρει την την επιστολή των εκπαιδευτικών του σχολείου και της διευθύντριας, Κατερίνας Σεντελέ, όπου τονίζεται πως το σχολείο δεν έχει «χρήματα ούτε για τα αυτονόητα: γραφική ύλη, καθαρίστρια και υλικά καθαριότητας, συντήρηση των φωτοτυπικών μηχανημάτων, των υπολογιστών, του καυστήρα, των πυροσβεστήρων».

Ο κ. Αμυράς ζητά από την υπουργό Παιδείας την άμεση ανταπόκρισή της για επίλυση των όποιων δυσκολιών υπάρχουν στη λειτουργία του ΣΔΕ Ιωαννίνων «για να συνεχίσει να επιτελεί την αποστολή του δεδομένου ότι κατά τα 17 χρόνια λειτουργίας του η δυναμική των μαθητών του συνεχώς αυξάνεται. Κατά το τρέχον σχολικό έτος 2019-2020 φοιτούν 114 μαθητές οι οποίοι είναι ΑμεΑ, άτομα από μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι, πρόσφυγες, μετανάστες, Ρομά, κ.λπ».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back