Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Αιφνίδια παραίτηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς

Εικόνα του άρθρου Αιφνίδια παραίτηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/03/2017, 17:04
ΕΛΛΑΔΑ

Την παραίτησή της από τη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς, υπέβαλε με επιστολή της προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η Ελένη Ράικου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Ράικου με αφορμή δημοσίευμα στον Τύπο, καταγγέλλει τη στοχοποίησή της από παράκεντρα εξουσίας, κυρίως για την έρευνα που διενεργεί όσον αφορά στη φαρμακευτική Νovartis.

Η εισαγγελική λειτουργός, σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, στο τετρασέλιδο έγγραφο της καταγγέλλει ότι «έχει στοχοποιηθεί από παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς που στόχο έχουν τη μία και μόνη συγκάλυψη των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών που αποκομίζουν διαχρονικά εκατομμύρια ευρώ και επιζητούν μανιωδώς την ακύρωση του έργου και την παρεμπόδιση της παραπάνω έρευνας ( Nοvartis ) και όχι μόνο».

Η κα Ράικου αφήνει αιχμές, ότι τα συμφέροντα που βάλλουν εναντίον της και τα οποία, όπως υποστηρίζει, υποκρύπτονται πίσω από συκοφαντικό δημοσίευμα, δρουν ανενόχλητα και με άνωθεν καλύψεις, καθώς όπως αναφέρει ότι η ίδια «δεν αισθάνεται ότι απολαμβάνει της θεσμικής προστασίας που δικαιούται» και ως εκ τούτου ζητά την άμεση αντικατάστασή της.


ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Με αφορμή την επιστολή παραίτησης της Ελένης Ράικου ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής δήλωσε «Εύλογα ερωτηματικά προκαλεί η υποβολή παραίτησης της Εισαγγελέως κυρίας Ράικου, δύο μήνες πριν τη λήξη της θητείας της, με αφορμή δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας. 

Η υποβολή παραίτησης διανθιζόμενη με ασύνδετους ισχυρισμούς που στοιχειοθετούν εκνευρισμό και σπασμωδικότητα, υπεβλήθη τη στιγμή που είχα τονίσει προς την κα Εισαγγελέα την απόλυτη στήριξη για τη διερεύνηση και αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis και των εμπλεκομένων σ’ αυτό. Στήριξη που από την πρώτη στιγμή της είχε παρασχεθεί εμπράκτως. 

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει τον πολιτικό αγώνα για να σπάσει οριστικά ο φαύλος κύκλος της διαφθοράς και της διαπλοκής και θα συνεχίσει να εμπιστεύεται τους εισαγγελικούς λειτουργούς για τη διαλεύκανση των κρίσιμων αυτών υποθέσεων, ως των μόνων αρμοδίων να τις διεκπεραιώσουν».

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

«Η σημερινή παραίτηση – βόμβα της Εισαγγελέως Διαφθοράς επιβεβαιώνει, με τον χειρότερο τρόπο, όσα καταγγέλλει η ΝΔ για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης», επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ. 

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

«Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς από κάθε απόπειρα επηρεασμού και εκβιασμού. Και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο», τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

«Η παραίτηση της Ελένης Ράικου και οι βαριές καταγγελίες για σχέδιο ηθικής της εξόντωσης από μεγάλα συμφέροντα στον χώρο του φαρμάκου δείχνουν ότι τα πράγματα στη χώρα μας γίνονται πολύ επικίνδυνα. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να προστατεύσει τους θεσμούς» σχολίασε το γραφείο Τύπου του Ποταμιού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back