ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αιθαλομίχλη στα Γιάννενα: «Στα όρια και ελάχιστα παραπάνω»

Εικόνα του άρθρου Αιθαλομίχλη στα Γιάννενα: «Στα όρια και ελάχιστα παραπάνω»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/10/2021, 00:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το θέμα της αιθαλομίχλης επανέκαμψε, ευτυχώς όχι ακόμα ως «πέπλο» πάνω από την πόλη, αλλά ως συζήτηση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Ο σύμβουλος της παράταξης «Πολίτες για την Ανατροπή» Βλάσης Παπαχρήστος έθεσε το ζήτημα ως μια ορατή (κυριολεκτικά…) πιθανότητα να επανέλθει το φαινόμενο, εξαιτίας της αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Ενδιαφέρουσα απάντηση έδωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας, με την ιδιότητα του πανεπιστημιακού καθηγητή. Το όριο, όπως είπε ο κ. Μπαρτζώκας, είναι τα 50 μικρογραμμάρια/κ.μ. μικροσωματιδίων κατά μέσο όρο την ημέρα και πάνω από το 10% των ημερών του έτους.

Όπως είπε, στα Γιάννενα τα όρια επιφυλακής της αιθαλομίχλης ξεπερνιούνται για 37 μέρες το χρόνο, την τελευταία πενταετία. Τη σχετική μελέτη έκανε η Ιατρική και το Εργαστήριο Μετεωρολογίας του Φυσικού Ιωαννίνων, όπου διδάσκει ο κ. Μπαρτζώκας.

Είμαστε στα όρια και ελάχιστα  παραπάνω, όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, συμπληρώνοντας ότι «τα Γιάννενα δεν είναι μια πόλη που υποφέρει από την αιθαλομίχλη, χωρίς να σημαίνει αυτό όμως ότι πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι. Ο στόχος είναι να πάμε παρακάτω».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back