Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 18-12-2019, 13:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η αιθαλομίχλη επέστρεψε πάνω από τα όρια στα Γιάννενα. Οι μετρήσεις του σταθμού ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφέρειας Ηπείρου, που είναι εγκατεστημένος στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, δείχνουν κατά τις δύο προηγούμενες μέρες υπέρβαση του ορίου της  συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10), κυρίως  την χτεσινή ημέρα (17/12/2019) όπου η μέση ημερήσια τιμή ξεπέρασε οριακά τα 100 μg/m3 (105 μg/m3) με αυξημένες τιμές συγκεντρώσεων κυρίως τις βραδινές ώρες.

Δεδομένου ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες, όπως προκύπτει από την συνεργασία των υπηρεσιών μας με το εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν ιδιαίτερα τις επόμενες δύο ημέρες, η Περιφέρεια συστήνει σε άτομα ομάδων αυξημένου κινδύνου (άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών) να πρέπει να περιορίσουν τη σωματική άσκηση-δραστηριότητα και το χρόνο παραμονής τους σε εξωτερικούς χώρους και γενικώς, κάθε άτομο να περιορίσει  τη σωματική άσκηση ιδιαίτερα αν αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό.

Οι συγκεκριμένες συστάσεις ισχύουν  για την περιοχή του Δήμου Ιωαννιτών και για το χρονικό διάστημα από Τετάρτη 18.12.2019 και ώρα 12:00 ως την Παρασκευή 20.12.2019 και ώρα 12:00 οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης.

Η επιστροφή των καύσεων που προκαλούν την αιθαλομίχλη, έρχεται ακριβώς τη χρονιά που ένα μεγάλο μέρος των καταναλωτών εκτιμούν ότι δεν θα πάρουν επίδομα πετρελαίου, λόγω των φετινών ρυθμίσεων.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso solidus