Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Αγωνία για την επόμενη μέρα»

Εικόνα του άρθρου «Αγωνία για την επόμενη μέρα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/04/2020, 15:44
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τηλεδιάσκεψη με οικονομικούς φορείς είχε ο Κ. Μπάρκας στην Πρέβεζα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε μεταξύ άλλων με εκπροσώπους εμπορικών συλλόγων του νομού, τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, των επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ, του Συλλόγου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Πρέβεζας και η του Εμπορικού Συλλόγου του Ιστορικού Κέντρου Πρέβεζας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «όπως προέκυψε από τη συζήτηση, όσο σε θετική κατεύθυνση κι αν είναι τα μέτρα στήριξης που έχουν ανακοινωθεί, όπως για παράδειγμα η αναστολή των πληρωμών φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, για κάποιο χρονικό διάστημα, εντούτοις δεν επαρκούν, διότι οι υποχρεώσεις τρέχουν».

Επομένως, όπως αναφέρει ο κ. Μπάρκας, «χρειάζεται στήριξη σε κεφάλαια κίνησης, που θα βοηθήσουν ουσιαστικά τις επιχειρήσεις τη στιγμή που θα δραστηριοποιηθούν εκ νέου και σε ένα δεύτερο στάδιο να είναι συνεπείς προς τις κάθε είδους υποχρεώσεις τους».

Σημειώνει την ιδιαιτερότητα των μικρών ελληνικών επιχειρήσεων, που είναι ήδη επιβαρυμένες από μια δεκαετία οικονομικού μαρασμού και δεν είναι δικαιούχοι κλασικού τραπεζικού δανεισμού σε κεφάλαια κίνησης.

Πρότεινε την «Αναπτυξιακή Τράπεζα, ένα χρηματοδοτικό εργαλείο, που συστάθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και παραμένει ακόμα ουσιαστικά αναξιοποίητο», καθώς και την επιδότηση της εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back