Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Άφησε να του κλέψουν το τηλέφωνο και ξεκίνησε την παρακολούθηση της ζωής του κλέφτη

Εικόνα του άρθρου Άφησε να του κλέψουν το τηλέφωνο και ξεκίνησε την παρακολούθηση της ζωής του κλέφτη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/12/2016, 01:24
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Αφού του έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο ο φοιτητής κινηματογράφου Anthony van der Meer συνέλαβε την ιδέα: Άφησε επίτηδες να του κλέψουν ένα δεύτερο κινητό και ακολούθησε τον κλέφτη χρησιμοποιώντας μια κρυφή εφαρμογή.


Η μικρού μήκους ταινία του van der Meer ονομάζεται «Find my Phone» και ξεκινάει με την προσπάθεια του να καταγράψει με την κάμερά του (δεν τα κατάφερε) την κλοπή του τηλεφώνου, γεγονός που επιτυγχάνει τελικά, αλλά χωρίς εικόνα.

«Τι είδους άνθρωπος κλέβει ένα τηλέφωνο; Και που καταλήγουν τα τελικά όλα αυτά τα κλεμμένα;» αναρωτιέται ο van der Meer στην εισαγωγή της ταινίας. 

Το λογισμικό που χρησιμοποιεί και έχει εγκαταστήσει στο android κλαπέν κινητό του ο van der Meer, ονομάζεται Cerberus και είναι αδύνατο να αφαιρεθεί.

Με το συγκεκριμένο λογισμικό ο van der Meer είχε τον απόλυτο έλεγχο του κινητού του όταν συνδέονταν στο ίντερνετ. Τράβηξε φωτογραφίες του κλέφτη και των χώρων που κινούνταν, βίντεο, ηχογράφησε συνομιλίες και είχε ανά πάσα στιγμή πρόσβαση στις επαφές του.

Η ταινία είχε μοιραστεί στο Reddit με πάνω 51.000 θετικές ψήφους και έχει συγκεντρώσει πάνω από 1.962.80ο (μέχρι χθες αργά το βράδυ) προβολές στο YouTube σε μόλις τρεις ημέρες. Επί του παρόντος κατέχει τη 12η θέση στα πιο trendy βίντεο στο YouTube. 

Ο σκηνοθέτης έχει συμπιέσει τα πάντα σε ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ 21 λεπτών που δείχνει πόσο εύκολο είναι στην ψηφιακή εποχή να κατασκοπεύσει κάποιος τη ζωή σου.

Σίγουρα η μικρού μήκους ταινία προσφέρει στους θεατές μια βαθιά ψυχολογική βουτιά, ακόμα και αν van der Meer δεν απαντά πραγματικά στις δικές του ερωτήσεις.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back