Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία

Εικόνα του άρθρου Αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2018, 03:13
ΚΟΣΜΟΣ

Η εισαγγελία επιβεβαίωσε ότι και οι 71 επιβαίνοντες (65 επιβάτες επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος) είναι νεκροί από τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους κοντά στη Μόσχα.

Σύμφωνα με την εισαγγελία το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ τέσσερα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της ρωσικής πρωτεύουσας. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος άρχισε να χάνει ύψος απότομα και έπεσε φλεγόμενο.

Το αεροσκάφος, τύπου AN-148, που ανήκε στη ρωσική εταιρία Saratov Airlines, πραγματοποιούσε πτήση από τη Μόσχα στην πόλη Ορσκ στην περιοχή Ορενμπούργκ, περίπου 1.500 χλμ. νοτιοανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων και διέταξε τη σύσταση ειδικής ερευνητικής επιτροπής.

Τηλεοπτικά πλάνα από τη σκηνή του ατυχήματος δείχνουν συντρίμμια του αεροπλάνου, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον μία μηχανή, να κείτονται στους αγρούς πάνω σε πυκνό στρώμα χιονιού.

Το αεροσκάφος είχε κατασκευαστεί το 2010, ενώ εκπρόσωπος της Saratov Airlines, δήλωσε πως δεν υπήρχαν ανησυχίες για την τεχνική κατάσταση του αεροπλάνου, το οποίο είχε περάσει από σέρβις στην εταιρία της το 2016.

Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 πως μία ομάδα ψυχολόγων βρίσκεται στο αεροδρόμιο για να παράσχει υπηρεσίες υποστήριξης.


ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, πρέσβης Γεώργιος Γεννηματάς, επικοινώνησε σήμερα το απόγευμα με τον πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοφ, προκειμένου να του μεταφέρει τα συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου προς τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back