Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το αεροδρόμιο των 17 πτήσεων τη βδομάδα

Εικόνα του άρθρου Το αεροδρόμιο των 17 πτήσεων τη βδομάδα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/07/2018, 11:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Όχι χωρίς προβλήματα, το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων αυξάνει τις… δουλειές του. Σήμερα, υπάρχουν τέσσερις προορισμοί προς (και από) τους οποίους μπορεί να κινηθεί ένας επιβάτης κάθε βδομάδα: Αθήνα, Λάρνακα, Κοπεγχάγη, Στοκχόλμη, ενώ αναμένεται να προστεθούν και άλλοι το προσεχές διάστημα, τόσο εξωτερικού, αλλά και εσωτερικού, με «σπάσιμο» του μονοπωλίου της Aegean στις πτήσεις εσωτερικού.

Συνολικά, το αεροδρόμιο εξυπηρετεί δεκαεπτά πτήσεις τη βδομάδα (οι δεκατρείς για Αθήνα, δύο για Λάρνακα και από μια για Στοκχόλμη-Κοπεγχάγη).

Τα αποτελέσματα στην κίνηση, είναι εμφανή: Τον περασμένο Μάιο (χωρίς να έχουν ξεκινήσει όλα τα σκανδιναβικά τσάρτερ), το αεροδρόμιο Ιωαννίνων είχε 1.000+ αφίξεις από το εξωτερικό, σε 13 πτήσεις.

Ο αριθμός αυτός συνιστά το 25% και πλέον, της κίνησης εσωτερικού.

Η γενική εικόνα σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας το πρώτο πεντάμηνο του 2018 είναι η αύξηση κατά 10,4% των επιβατών σε σχέση με το 2017.

Ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών το α΄ πεντάμηνο του 2018 έφθασε τα 16.261.853 παρουσιάζοντας αύξηση 10,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 14.726.643 επιβάτες.

Πέρυσι τον Μάιο, στα Γιάννενα είχαν έρθει περισσότεροι επιβάτες εσωτερικού, δεν υπήρχαν όμως καθόλου αφίξεις εξωτερικού. Τον επόμενο μήνα, τον Ιούνιο του 2017, η κίνηση εξωτερικού ανήλθε στις 605 αφίξεις.

Στο αεροδρόμιο λύνονται μια σειρά ζητήματα χάρη στην κινητοποίηση των φορέων (π.χ. καύσιμα), προχωράνε οι εργασίες επέκτασης, προκύπτουν όμως και άλλα θέματα όπως η ενίοτε όχι αρμονική συνεργασία με τις τοπικές υπηρεσίες της ΥΠΑ, αλλά και θέματα που θα πρέπει να εξεταστούν μεσοπρόθεσμα, όπως η μείωση της κίνησης εσωτερικού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back