Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Αειφόρος Ήπειρος»: 4 άξονες για βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη

Εικόνα του άρθρου «Αειφόρος Ήπειρος»: 4 άξονες για βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/03/2023, 00:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η νέα περιφερειακή παράταξη «Αειφόρος Ήπειρος» με επικεφαλής τον Θουκυδίδη Μουτσόπουλο, στο πλαίσιο των παρεμβάσεών της για διάφορα πολιτικά ζητήματα, καταθέτει αυτή τη φορά τέσσερις βασικούς άξονες για τη βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη στην Ήπειρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, αυτοί είναι:

1.Εξαντλητική χαρτογράφηση των σχετικών ευκαιριών και προκλήσεων και χάραξη πλήρους στρατηγικού σχεδιασμού, εντός ενός ρεαλιστικού πλαισίου οικονομικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. «Θέτουμε στο επίκεντρο την εφαρμογή καλών και βιολογικών πρακτικών και την στήριξη των συνεταιριστικών–συνεργατικών σχημάτων. Αντλούμε σχετική τεχνογνωσία και εμπειρία από το ευρύτατο δίκτυο μας που περιλαμβάνει αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς, ειδικούς και κέντρα αριστείας» σημειώνεται.

2.Στενός συντονισμός και συνεργασία με το συνεταιριστικό οικοσύστημα της Καρδίτσας, που αποδεδειγμένα αποτελεί πρωτοπόρο ελληνικό παράδειγμα, και στο οποίο «και εμείς συμβάλλουμε με την τεχνογνωσία μας σε θέματα στρατηγικής και τεχνολογιών ενέργειας».

3.Δημιουργία ενός πρωτοπόρου οικοσυστήματος Ενεργειακών Κοινοτήτων από Δήμους, οργανισμούς και παραγωγούς της Ηπείρου (και όχι εξορύξεις υδρογονανθράκων) με οικονομική και οργανωτική υπεραξία για τους παραγωγούς, αλλά και για τη μεταποιητική αγροδιατροφική δραστηριότητα στην Ήπειρο.

4.Πλήρως δομημένο πλάνο για τη δημιουργία νέων ή αναβάθμιση-ανάδειξη υφισταμένων δημοτικών, λαϊκών και αγορών παραγωγών, με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου αγορών υψηλού επιπέδου στην Ήπειρο, σε κέντρα και παρυφές πόλεων αλλά και σε κομβικά τουριστικά σημεία. «Αυτό μπορεί να συμβάλλει καταλυτικά συγχρόνως στην αντιμετώπιση της διαχρονικής μάστιγας των μεσαζόντων, αλλά και στη στρατηγική διασύνδεση αγροδιατροφικού και τουριστικού τομέα» επισημαίνεται.


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back