ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Άδειοι οι δρόμοι…

Εικόνα του άρθρου Άδειοι οι δρόμοι…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/09/2019, 23:44
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την ενοποίηση της άνω και κάτω πλατείας, για την οποία είχε γίνει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός επί δημαρχίας Νίκου Γκόντα, φέρνει στο προσκήνιο η δημοτική αρχή του Μωυσή Ελισάφ. Η επαναφορά του ζητήματος έγινε με αφορμή τις δράσεις για την ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας. Σήμερα το απόγευμα, για λίγες ώρες, η άνω και κάτω πλατεία ενοποιήθηκαν «δίνοντας μία εικόνα από έναν σχεδιασμό πολλών ετών που μπορεί να αλλάξει τη φυσιογνωμία της πόλης».

«Βασικός μας σκοπός ήταν να αναδείξουμε ενοποιημένο το κέντρο της πόλης. Είναι ένα έργο που έχει συζητηθεί επί πολλά χρόνια και είχαμε την ευκαιρία να δούμε στην πράξη την ενοποίηση των κοινόχρηστων χώρων. Παράλληλα μπορέσαμε όλοι να ενημερωθούμε για τους εναλλακτικούς τρόπους στις μετακινήσεις μας, πιο οικολογικούς, πιο φιλικούς στο περιβάλλον», τόνισε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος κ. Ελισάφ.

Οι πιο οικολογικοί τρόποι μετακίνησης αφορούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ηλεκτρικά δίκυκλα, και αστικά λεωφορεία με κίνηση φυσικού αερίου. Στην κεντρική πλατεία, στήθηκε μια έκθεση ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ το Αστικό ΚΤΕΛ, με τα δύο λεωφορεία του που κινούνται με φυσικό αέριο, έκανε δωρεάν διαδρομές. Στην όλη εκδήλωση, το μουσικό παρών έδωσε το «φυτώριο» της Φιλαρμονικής Ορχήστρας.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back