Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΑΔΕΔΥ: «Στοχοποιείται ο κόσμος της εκπαίδευσης»

Εικόνα του άρθρου ΑΔΕΔΥ: «Στοχοποιείται ο κόσμος της εκπαίδευσης»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/03/2020, 20:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η υπόθεση της τηλεκπαίδευσης αποδεικνύεται… δύσκολη, λόγω της ανεπαρκούς υποδομής βασικά.

Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων και ο πρόεδρός της Χρήστος Γρίβας, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Στέφανος Μιχάλης και πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστας Παργανάς, μίλησαν για την πολεμική που δέχονται οι εκπαιδευτικοί για το θέμα.

Στις δηλώσεις τους μεταξύ άλλων τόνισαν πως «πρόθυμοι ‘δημοσιογράφοι’ και ‘σχολιαστές’, όχι μόνο στηρίζουν την κυβέρνηση και προβάλλουν ως μοναδικό γιατρικό την ‘ατομική ευθύνη’, αλλά δεν διστάζουν να στοχοποιήσουν τον κόσμο της εκπαίδευσης και να πυροδοτήσουν τον λεγόμενο κοινωνικού αυτοματισμό. Έτσι, παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να αναπτύσσεται μία παραφιλολογία για εκπαιδευτικούς που κάνουν ‘διακοπές’ η ‘που δεν θέλουν να ζυμώσουν και δέκα μέρες κοσκινίζουν’».

Τόνισαν επίσης ότι «οι εκπαιδευτικοί δεν κάνουν διακοπές. Δουλεύουν από το σπίτι, με τα μέσα που μπορούν και διαθέτουν» και πως «από την πρώτη μέρα που έκλεισαν τα σχολεία αναζήτησαν τρόπους επικοινωνίας με τους μαθητές, είτε για να του συμπαρασταθούν ψυχολογικά είτε για να τους βοηθήσουν να διατηρήσουν επαφή με το γνωστικό αντικείμενο».

Πρόσθεσαν τέλος ότι «η επίθεση στον κόσμο της εργασίας δεν είναι μόνο η επικοινωνιακή. Κόσμος απολύεται, μισθοί πετσοκόβονται. Η κρίση της πανδημίας χρησιμοποιείται γιατί αντιεργατικές πολιτικές που θα εφαρμοστούν και μετά από αυτή» και ότι «τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα σε βάρος του κόσμου της εκπαίδευσης θα χρησιμοποιηθούν και μετά την πανδημία».

Δήλωσαν ωστόσο ότι «δεν θα επιτρέψουμε στους καλοθελητές και στους πρόθυμους να διαμορφώσουν τον κόσμο μέσα από τους στρεβλωτικό τους πρίσμα».

ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
Ο κόσμος της εκπαίδευσης ήταν στόχος ανέκαθεν από αδαείς και κακοπροαιρετους . Τους ενοχλούσαν γιορτές , διακοπές , όλα. Αγνοούν όλοι αυτοί ηθελημένα την ιδιαιτερότητα της δουλειάς του εκπαιδευτικού. Δηλαδή ότι ο εκπαιδευτικός λειτουργεί σε συνάρτηση με το μαθητή , όχι σε άδεια θρανία!! Αν αυτό δε θέλουν να το καταλάβουν , τότε πρόβλημα τους .
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back