ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΑΔΕΔΥ: Στήριξη στους εργαζόμενους του Δήμου Ιωαννιτών

Εικόνα του άρθρου ΑΔΕΔΥ: Στήριξη στους εργαζόμενους του Δήμου Ιωαννιτών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2021, 15:27
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το νομαρχιακό τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, αφού  ενημερώθηκε από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ και από τους εργαζόμενους, τους οποίους καλεί σε απολογία η δημοτική αρχή, εκφράζει τη στήριξή του και δηλώνει πως «δεν θα επιτρέψει να περάσει ο αυταρχισμός στους χώρους δουλειάς και στη δράση των συνδικάτων».

Ο σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Ιωαννίνων έχει καταγγείλει ήδη τις πειθαρχικές διαδικασίες εις βάρος (και) μελών του διοικητικούς συμβουλίου του.

Η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι «υλοποίησαν τις αποφάσεις της διεύθυνσης και του σωματείου και οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι ανυπόστατες».

Κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι «αντί να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις ,ανανέωση του στόλου των οχημάτων, εκσυγχρονισμό των υποδομών του εργοταξίου, εφοδιασμό των εργαζομένων με τα αναγκαία Μέσα Ατομικής Προστασίας και την παροχή γάλακτος, επιλέγει  τις αυταρχικές διώξεις εναντία σε εργαζόμενους που δουλεύουν έξι μέρες την εβδομάδα κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες, χωρίς ρεπό και άδειες για να κρατήσουν την πόλη καθαρή».

Η ΑΔΕΔΥ ζητάει από τη δημοτική αρχή να θέσει την υπόθεση στο αρχείο «και να εγκαταλείψει τις πολιτικές εκχώρησης των δημόσιων αγαθών στα ιδιωτικά συμφέροντα και να  υλοποιήσει τις προτάσεις των συνδικάτων  ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο καθαριότητας της πόλης».

Δηλώνει τέλος ότι «εάν επιμείνει στις  λογικές του αυταρχισμού και των διώξεων θα βρει απέναντι της, το σύνολο του κόσμου της εργασίας και των συνδικαλιστικών εκφράσεων».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back