ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Ρύθμιση οφειλών πριν γίνουν ληξιπρόθεσμες

Εικόνα του άρθρου ΑΑΔΕ: Ρύθμιση οφειλών πριν γίνουν ληξιπρόθεσμες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/01/2018, 12:27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε λειτουργία έθεσε σήμερα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων την ηλεκτρονική εφαρμογή όπου δίνεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων (ή κατ’ εξαίρεση και 24ρων) και οφειλές τους προς την εφορία οι οποίες δεν είναι ληξιπρόθεσμες.

Έτσι οι φορολογούμενοι που επιθυμούν να υπαχθούν σε αυτήν θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων www.aade.gr, με την ένδειξη εισόδου στη σχετική εφαρμογή. Το επόμενο βήμα είναι να χρησιμοποιήσουν τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet για να επιλέξουν ποιες οφειλές τους, οι οποίες δεν είναι ληξιπρόθεσμες, μπορούν να εντάξουν στη ρύθμιση για την καταβολή τους σε 12 δόσεις.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ το μέτρο αναμένεται να διευκολύνει μεγάλο αριθμό φορολογούμενων τα τακτοποιήσει τις οφειλές του και να μην καταστούν ληξιπρόθεσμες.

ΕΝΦΙΑ

Επίσης τη δυνατότητα να εντάξουν στη ρύθμιση των 12 δόσεων για τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς την εφορία έχουν οι φορολογούμενοι και για την τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ, η οποία λήγει σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back