Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Επανένταξη στις ρυθμίσεις ή κατασχέσεις

Εικόνα του άρθρου ΑΑΔΕ: Επανένταξη στις ρυθμίσεις ή κατασχέσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/04/2023, 17:16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρονικά μηνύματα με τα οποία θα τους ζητούνται να επιλέξουν ή επανένταξη στις ρυθμίσεις των 72 ή 120 δόσεων ή κατασχέσεις θα αποσταλούν από την ΑΑΔΕ, μετά τις γιορτές του Πάσχα, σε χιλιάδες επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

Παράλληλα όσοι οφειλέτες επανενταχθούν σε μια από τις συγκεκριμένες δύο ρυθμίσεις θα τύχουν ευεργετημάτων όπως η έκδοση φορολογικής ενημερότητας, η αναστολή πλειστηριασμού, το ξεμπλοκάρισμα τραπεζικών λογαριασμών. Ωστόσο το ηλεκτρονικό ειδοποιητήριο της εφορίας θα προειδοποιεί τους οφειλέτες με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης όπως κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και χρηματικών ποσών σε χέρια τρίτων εφόσον απορρίψουν την πρόταση της εφορίας. 

Σημειώνεται ότι η αναβίωση των παλιών ρυθμίσεων θα γίνει με τους όρους της αρχικής ρύθμισης για το υπόλοιπο της οφειλής. 

Το επιτόκιο για την αναβίωση της ρύθμισης των έως 120 μηνιαίων δόσεων είναι 3%, ενώ για την ρύθμιση των 36-72 δόσεων (κορονοχρέη) οι δόσεις δεν εντοκίζονται εφόσον η εξόφληση γίνει σε έως 36 δόσεις και με τόκο 2,5% εφόσον επικυρωθεί η ρύθμιση των οφειλών από 37-72 δόσεις.

Τέλος όσοι οφειλέτες έχουν κι άλλες αρρύθμιστες οφειλές πέραν αυτών που θα εντάξουν στις 72 η 120 δόσεις υποχρεούνται μέσα σε ένα μήνα από την επικύρωση της αναβίωσης να τις εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back