Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Ένοχος για δύο βιασμούς ο Δ. Λιγνάδης

Εικόνα του άρθρου Ένοχος για δύο βιασμούς ο Δ. Λιγνάδης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2022, 15:36
ΕΛΛΑΔΑ

Ένοχο για δύο βιασμούς και αθώο για τους άλλους δύο έκρινε το Μικτό Ορκωτό, τον Δημήτρη Λιγνάδη, ηθοποιό, σκηνοθέτη και πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου.

Ο Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό του Σ. και για τον βιασμό του Π., αθώος για τον βιασμό του Α. και αθώος για τον μηνυτή που δεν εμφανίστηκε να υποστηρίξει την καταγγελία του.

Το  δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον Δημήτρη Λιγνάδη με πλειοψηφία 4-3, για πράξη  βιασμού κατά ανηλίκου που φέρεται να τελέστηκε το 2015. Η μειοψηφία για  την πράξη αυτή, που ήταν η πρόεδρος, ένας ένορκος και ένας δικαστής,  είχε την άποψη ότι πρέπει να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών. Επίσης,  κρίθηκε ένοχος με πλειοψηφία 5-2 για βιασμό ανηλίκου το 2015, τον οποίο  φιλοξένησε στο σπίτι του. Μειοψηφία για την υπόθεση αυτή ήταν η πρόεδρος  και ένας δικαστής οι οποίοι θεώρησαν ότι πρέπει να κηρυχθεί αθώος λόγω  αμφιβολιών.

Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό από αυτά που αιτήθηκε ο  κατηγορούμενος, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού  Δικαστηρίου Κωνσταντίνος Κούντριας.

«Θεωρώ ότι δεν συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις στο πρόσωπο του  κατηγορουμένου» ανέφερε ο εισαγγελέας ζητώντας να μην αποδεχθεί το  δικαστήριο ούτε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου ούτε της καλής  συμπεριφοράς μετά την πράξη, που ζήτησε μέσω του συνηγόρου του Αλέξη  Κούγια ο Λιγνάδης.

Τελικά, ο Λιγάνδης κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά.

Ποινή 12ετους κάθειρξης ζήτησε ο εισαγγελέας για κάθε έναν από τους 2 βιασμούς

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back