ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Αθλητισμός και αδερφοσύνη», μια έκθεση φωτογραφίας

Εικόνα του άρθρου «Αθλητισμός και αδερφοσύνη», μια έκθεση φωτογραφίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/04/2024, 11:01
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση φωτογραφίας εμπνευσμένη από την ιδέα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Photometria Photography Center, ενόψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Η έκθεση «Αθλητισμός και αδερφοσύνη» θα φιλοξενηθεί από 23 Απριλίου έως 2 Μαΐου στον χώρο του Photometria Photography Center στα Γιάννενα (ΚΑ’ Φεβρουαρίου 184). Τα εγκαίνια θα γίνουν από τον γενικό πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Ζαν-Λικ Λαβό, την Τρίτη 23 Απριλίου, στις 21:00.

Η έκθεση δημιουργήθηκε για λογαριασμό της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024. Απαρτίζεται από 24 φωτογραφίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που προβάλλουν στιγμιότυπα τόσο από ολυμπιακές διοργανώσεις όσο και από διάφορα σημεία του πλανήτη, αποτυπώνοντας στιγμές συνύπαρξης και αδελφοσύνης με κοινό παρονομαστή τον αθλητισμό.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα, η Ολυμπιακή Εκεχειρία αποτελούσε σημαντικό στοιχείο των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων και αφορούσε την παύση των συγκρούσεων μεταξύ των ελληνικών πόλεων. Στη σύγχρονη εποχή ενεργοποιήθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1993, παροτρύνοντας τα έθνη να διακόψουν τις εχθροπραξίες κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και να συμβάλουν στο πνεύμα ενότητας και ειρήνης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back