Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αξιολόγηση: κλιμάκωση κατά της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας

Εικόνα του άρθρου Αξιολόγηση: κλιμάκωση κατά της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/10/2021, 12:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι εκπαιδευτικοί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στον τρόπο που εφαρμόζεται η αξιολόγηση, με συγκέντρωση, στις 6 Οκτωβρίου, 18.00, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

Την εκδήλωση καλούν ΕΛΜΕ, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και στηρίζει η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων.

Στο μεταξύ, η ΟΛΜΕ πρόσβαλε την απόφαση του πρωτοδικείου που καθιστά παράνομη την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, καταθέτοντας έφεση στην αρχική απόφαση. «Τονίζουμε και πάλι ότι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο η απεργία αποχή είναι απολύτως νόμιμη και όσοι/ες συμμετέχουν σε αυτήν απολύτως καλυμμένοι/ες(Ολομέλεια Αρείου Πάγου 27/2004)» αναφέρει.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 25 Ιανουαρίου. Η αποχή από την αξιολόγηση είναι σχεδόν καθολική, σε ποσοστό 92%. 

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις στο κάλεσμά τους αναφέρουν ότι «ο μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών που αρνήθηκαν να συνεδριάσουν και να νομιμοποιήσουν τις διαδικασίες αυτοαξιολόγησης δεν μπορεί να αγνοηθεί από την κυβέρνηση, γι’ αυτό καταφεύγει στην ανοικτή τρομοκρατία. Επίσης δεν μπορεί να αγνοηθεί και να ‘μαζευτεί’ από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΟΛΜΕ – ΔΟΕ» και καταγγέλουν ότι «μέσα σε ένα πολιτικό κλίμα που κάθε αντίδραση ενάντια στην εξουσία (ακόμα και οι… ειδήσεις) ποινικοποιείται, δεν μπορεί να ξετυλιχτεί αγώνας που να μην συγκρουστεί με την φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής».

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ιωαννίνων κάνει τριπλό κάλεσμα: στις 6, 7 και 11 Οκτωβρίου, στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις.  «Τα πολύ υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία- αποχή από τους συλλόγους διδασκόντων ανάγκασαν την κυβέρνηση να οδηγηθεί στα δικαστήρια, ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει την πολιτική της, να προβεί στην ωμή καταστολή στο μαζικό συλλαλητήριο - απάντηση που έγινε στην Αθήνα για την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης» αναφέρει μεταξύ άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back