ΓΙΑΝΝΕΝΑ

9+1 κρούσματα στο Ίδρυμα «Νεομάρτυς Γεώργιος»

Εικόνα του άρθρου 9+1 κρούσματα στο Ίδρυμα «Νεομάρτυς Γεώργιος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/01/2021, 16:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δέκα κρούσματα κορονοϊού «μετράει» πια η Μονάδα Αμεα Ιωαννίνων-Ίδρυμα «Νεομάρτυς Γεώργιος» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου. Από τα δέκα κρούσματα, τα εννιά αφορούν ωφελούμενους της δομής, οι οποίοι νοσηλεύονται στις Μονάδες Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», και το ένα μια νοσηλεύτρια.

Η νοσηλεύτρια είχε κάνει μοριακό τεστ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (όπως και άλλοι εργαζόμενοι), όταν και εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα σε ωφελούμενους. Ήταν όμως αρνητικό. Αρνητικό ήταν και το rapid test που ακολούθησε στις 2 Ιανουαρίου. Την ίδια μέρα έγινε και μοριακό τεστ, τα αποτελέσματα του οποίου ήταν θετικά το βράδυ του Σαββάτου. Η εκτίμηση που υπάρχει, είναι ότι η εργαζόμενη «κόλλησε» τον ιό από ασθενή ωφελούμενο.

Την ίδια ώρα, η διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου είναι διατεθειμένη να προχωρήσει από αύριο και σε τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων έναντι του κορονοϊού.

Στη Μονάδα των Ιωαννίνων υπάρχουν συνολικά 70 ωφελούμενοι-ενήλικες με νοητικές και σωματικές αναπηρίες. Πολλοί από αυτούς βρίσκονται σε βαριά κατάσταση, με τη φροντίδα τους να μην είναι καθόλου εύκολη σε συνθήκες Covid-19 και βάσει των μέτρων προστασίας που επιβάλλονται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3