ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Θλίψη και οδύνη»

Εικόνα του άρθρου «Θλίψη και οδύνη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/07/2018, 23:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με ενός λεπτού σιγή τίμησε τα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι, το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων. «Δεν πρέπει να γίνει αποτίμηση εν θερμώ, αλλά πρέπει να γίνει. Ο Δήμος Ιωαννιτών εξέφρασε εξ αρχής τα συναισθήματα που εκφράζουν το σύνολο του σώματος, πιστεύω», τόνισε ο δήμαρχος. Είπε επίσης ότι «ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη ευαισθησία οι πολίτες» στο κάλεσμα για είδη πρώτης ανάγκης, πρόσθεσε όμως ότι πλέον, οι ανάγκες έχουν καλυφθεί, όπως ανακοινώνουν οι Δήμοι των πληγεισών περιοχών, οπότε θα πρέπει η αλληλεγγύη να κινηθεί στοχευμένα πλέον.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Νίκος Γκόντας τόνισε: «Εκφράζουμε τη θλίψη μας και τη συμπαράστασή μας. Καταθέτουμε πρόταση για συγκέντρωση χρηματικού ποσού. Έχουν περισσότερη ανάγκη για οικονομική ενίσχυση οι περιοχές».

Ο Λάζαρος Νάτσης είπε: «Δεχτήκαμε το χτύπημα με πίκρα και στεναχώρια (…) Όσο και να προσπαθείς, η κακιά ώρα θα έρθει. Είναι ευθύνη όλων μας να σχεδιάζουμε και να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με διαφορετικό τρόπο».

Επίσης, ο Άρης Μπαρτζώκας πρόσθεσε ότι «όσα και αν πούμε δεν επαρκούν για να περιγράψουν την έκταση του δράματος».

Ο Τάκης Τασιούλας κάλεσε για «άμεσα μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες» και μίλησε για «απαραίτητα έργα» προστασίας.

Τέλος, ο Βασίλης Καφαράκης έκφρασε τη θλίψη του και τα συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Όσο υπάρχουν πολεοδομίες που δουλεύουν προς όφελος συγκεκριμένων εργολάβων, αυτά θα γίνονται».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back