Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

8η Μεραρχία: Καθησυχάζει για την κεραία

Εικόνα του άρθρου 8η Μεραρχία: Καθησυχάζει για την κεραία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/10/2016, 01:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κατά πολύ χαμηλότερα από τα ανώτατα επιτρεπτά είναι τα όρια εκπομπής της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από την κεραία που βρίσκεται εντός του χώρου της 8ης Μεραρχίας.  

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει ο δήμος Ιωαννιτών σε ανακοίνωσή του, με την οποία ευχαριστεί δημόσια τη διοίκηση της 8ης Μεραρχίας, η οποία προχώρησε στη διενέργεια των ανάλογων μετρήσεων, μετά από ενημέρωση του Δήμου για τα όσα προβλέπει η νομοθεσία για τη λειτουργία των υφιστάμενων παιδικών χαρών.

Η ανακοίνωση αυτή του Δήμου συνδέεται με το «ξήλωμα» της παιδικής χαράς στα Λιθαρίτσια που έγινε τον Αύγουστο και με τις τότε δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου Δημήτρη Κατηρτσίδη, σύμφωνα με τις οποίες μια παιδική χαρά δεν μπορεί να βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από την κεραία. Βέβαια πέραν της παιδικής χαράς, ετίθετο και ζήτημα και για το ίδιο το πάρκο, δεδομένου ότι το επισκέπτονται πολλοί πολίτες.

Η 8η Μεραρχία έρχεται λοιπόν να καθυσυχάσει τους πολίτες για την κεραία. Πάντως, να σημειωθεί ότι πρώτα έγινε το «ξήλωμα» της παιδικής χαράς και μετά ήρθαν... οι μετρήσεις.


ΣΧΟΛΙΑ
Β. πΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ
Θα ήθελα να μάθω αν έχεται διασταυρώσει τις πληροφορίες που αναγράφονται στο άρθρο.. Έστω δημοσιέυστε μια φωτογραφία της εν λόγω κεραίας για να δούμε σε τι αναφέρεστε.
George
Εγώ που υπηρετούσα εκεί ξέρω ότι το 2011 η μικροκυματική κεραια που υπήρχε εκεί σταμάτησε να λειτουργεί για άλλους λόγους. Για ποια κεραία λοιπόν μιλάμε? Πιθανότατα πρέπει να μετρηθέι η ακτινοβολία του ΣΑΝΟΥ που προσπαθούν κάποιοι να προωωθήσουν...
John6
Μια ανάρτηση του άρθρου στο fb θα βοηθούσε να δούν όλο πόσο καραγκίοζηδες είστε....
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back