Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Θετική η επιτροπή για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών

Εικόνα του άρθρου Θετική η επιτροπή για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2021, 21:27
ΕΛΛΑΔΑ

Ραγδαία  αύξηση κρουσμάτων στην παιδική και εφηβική ηλικία παρατηρείται στη χώρα  μας και τα παιδιά αποτελούν πηγή διασποράς, ανέφερε η πρόεδρος της  Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση για το  Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19. 

Οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις,  ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου και γνωστοποίησε πως με βάση τα επιδημιολογικά  δεδομένα της χώρας, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί θετικά για  τον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών.

 Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών μίλησε για τα εμβόλια  της Pfizer και της Moderna που έχουν εγκριθεί για τον εμβολιασμό των  παιδιών, τονίζοντας ότι είναι αποτελεσματικά και ασφαλή. Είπε ότι η ανεπιθύμητη ενέργεια περικαρδίτιδας, μυοκαρδίτιδας στα παιδιά είναι  σπάνια- στην Αμερική έχουμε 18 περιπτώσεις σε 1 εκατ. εμβολιασθέντων.

 Το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι ανέμελο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, η  μετάλλαξη Δέλτα έχει αλλάξει τα επιδημιολογική δεδομένα και απειλεί  κυρίως τους ανεμβολίαστους, τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back