Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Θερινό σχολείο στο Συρράκο για τα αρωματικά φυτά

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/06/2017, 00:33
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το 5ο Θερινό Σχολείο Τζουμέρκων και Νοτιοανατολικής Πίνδου διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Πρέβεζας και την Τοπική Κοινότητα Συρράκου και με σύμπραξη των Συνδέσμων Συρρακιωτών Αθήνας, Ιωαννίνων, Πάτρας και Φιλιππιάδας, από 27 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου, στο Συρράκο του δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Το θέμα του φετινού Θερινού Σχολείου είναι: «Αρωματικά φυτά και βότανα στον παραδοσιακό και σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό». 

Οι θεματικοί άξονες που θα αναπτυχθούν, είναι: «Ιστορία και πολιτισμός των φυτών», «Συλλεκτική οικονομία και χρήσεις των φυτών στην παραδοσιακή κοινωνία», «Τα φυτά στον ελληνικό παραδοσιακό πολιτισμό: αφηγήσεις, συμβολισμοί, συναισθήματα», «Αρωματικά φυτά, βότανα και επιχειρείν στη σύγχρονη εποχή». Mεταξύ των διδασκόντων, θα είναι ο Ευάγγελος Αυδίκος, καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας,Αρχαιολογίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Ρέα Κακάμπουρα, επίκουρη καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Δημήτρης Κουρέτας, καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών-Τοξικολογίαςτου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.Το Θερινό Σχολείο απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και σε τελειόφοιτους προπτυχιακούς φοιτητές από τον ευρύτερο χώροτων κοινωνικών και ανθρωπιστικών σπουδών.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως 30 Ιουνίου στο email: tzoumerkasummerschool@gmail.com. Για περισσότερεςπληροφορίες: www.ha.uth.gr και www.evangelosavdikos.blogspot.gr

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back