Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Θεοποίηση και δαιμονοποίηση» ενισχύουν τον ανορθολογισμό

Εικόνα του άρθρου «Θεοποίηση και δαιμονοποίηση» ενισχύουν τον ανορθολογισμό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2021, 21:31
ΗΠΕΙΡΟΣ

Με μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση, ο Σύλλογος Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Άρτας διαχώρισε τη θέση του από τις απόψεις του παιδιάτρου του νοσοκομείου Γ. Πασιά, σχετικά με τα εμβόλια.

Μεταξύ άλλων ο κ. Πασιάς αναπαρήγαγε όλα τα επιχειρήματα των αρνητών εμβολιασμού και πανδημίας. Επίσης, το γεγονός ότι είναι πρόεδρος του συλλόγου εργαζόμενων, περιέπλεξε αρκετά τα πράγματα. Το διοικητικό συμβούλιο με ανακοίνωσή του, η οποία προφανώς είναι κατά πλειοψηφία, θεωρεί ότι οι απόψεις του κ. Πασιά είναι «προσωπικές και δεν αποτελούν την θέση του Συλλόγου Εργαζομένων για το ζήτημα των εμβολίων».

Ακόμα, αναφέρει ότι ο κ. Πασιάς δεν είχε ενημερώσει το διοικητικό συμβούλιο για τις απόψεις του και τονίζει ότι «ως προς το επιστημονικό τους μέρος οι δηλώσεις αυτές θα κριθούν τόσο από την επιστημονική κοινότητα όσο και από τα αρμόδια όργανα της ιατρικής κοινότητας».

Ζητάει την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου και συμπληρώνει ότι ο σύλλογος έχει ταχθεί υπέρ του γενικού εμβολιασμού. «Τα εμβόλια είναι κατάκτηση της παγκόσμιας ιατρικής με τεράστια οφέλη στην εξάλειψη ή τον περιορισμό θανατηφόρων λοιμωδών νοσημάτων» τονίζει.

Συμπληρώνει ότι δεν επαρκεί από μόνος του και ότι χρειάζονται μέτρα όπως η στήριξη του ΕΣΥ και η μη καταφυγή σε υποχρεωτικού τύπου μέτρα, καθώς επίσης και «να μην οδηγεί σε διαχωρισμούς και ρητορική του τύπου ‘ελευθερία για αυτούς που την δικαιούνται’».

Ο σύλλογος καταγγέλλει την κυβέρνηση λέγοντας ότι με τέτοιου τύπου νομοθετικές ρυθμίσεις η κυβέρνηση «πρωτίστως διχάζει και επιχειρεί να μετακυλήσει στους υγειονομικούς και το λαό τις δικές της ευθύνες για όλα αυτά που δεν έκανε και για την καθυστέρηση των εμβολιασμών και για την τραγική διαχείριση της πανδημίας».

Δηλώνει ενάντιος στην υποχρεωτικότητα, την ποινικοποίηση ή την εξαγορά του εμβολιαστικού δικαιώματος.

«Η απάντηση στην πανδημία δεν μπορεί να είναι ούτε μόνο η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ούτε  όμως και ο σκοταδισμός, οι θεωρίες συνωμοσίας και η επιστροφή στον μεσαίωνα.  Η ‘θεοποίηση’ του εμβολίου από την κυβέρνηση και τους επιστήμονες που την στηρίζουν, αποτελεί την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος που είναι η ‘δαιμονοποίηση’ του εμβολίου από τους διάφορους συνομωσιολόγους  και σκοταδιστές αρνητές. Θεοποίηση και δαιμονοποίηση λειτουργούν συμπληρωματικά στην ενίσχυση του ανορθολογισμού και υπονομεύουν από κοινού το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Απαιτούμε εμβόλια, φάρμακα, μονοκλωνικά αντισώματα και οποιαδήποτε άλλη θεραπεία υπάρχει να είναι προσβάσιμη ισότιμα σε όλους τους πολίτες» αναφέρει.

Τέλος, σημειώνει: «Δεν θα μας δώσουν μαθήματα ελευθερίας οι συνομοσιωλόγοι, οι σκοταδιστές, οι ακροδεξιοί, οι αρνητές της επιστήμης, αυτοί που το μόνο που τους αφορά είναι το άτομο τους χωρίς καμιά συνείδηση συλλογικότητας! Ούτε όμως και η κυβέρνηση που χρησιμοποίησε ως πρόσχημα την πανδημία για να περάσει δεκάδες νόμους που κατάργησαν δικαιώματα και ελευθερίες κατεκτημένες με αίμα και μας γύρισαν σε εργασιακό και κοινωνικό  μεσαίωνα».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back