ΒΟΥΛΗ

Θεοδωρικάκος για τα «3 ευρώ» του ΑΣΕΠ

Εικόνα του άρθρου Θεοδωρικάκος για τα «3 ευρώ» του ΑΣΕΠ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/09/2020, 17:22
ΒΟΥΛΗ - ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει  να ρυθμιστεί άμεσα το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι 1.837 εκπαιδευτικοί του ΑΣΕΠ που αποκλείονται από τους πίνακες του ΑΣΕΠ, επειδή το σύστημα δεν καταχώρησε έγκαιρα την πληρωμή του παραβόλου των 3 ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ανακοίνωση που στέλνει η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, παρατηρεί ότι ενώ το Υπουργείο Παιδείας δεν κάνει κάποια παρέμβαση για το ζήτημα και απορρίπτει τις τροπολογίες που κατατίθενται (για το θέμα παρεμβαίνουν και κυβερνητικοί βουλευτές), παρενέβη ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Αποτελεί μια ‘πυροσβεστική’ λύση, η οποία παραμερίζει και θέτει σε επιτροπεία το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας για δεύτερη συνεχή φορά» μετά το θέμα των δωρεάν μασκών στα σχολεία.

«Ωστόσο, και οι λύσεις που εξετάζονται από το Υπουργείο Εσωτερικών αποκλείουν τους εν λόγω εκπαιδευτικούς από τους μόνιμους διορισμούς και επιχειρούν να ‘χρυσώσουν το χάπι’ με υποσχέσεις για ένταξή τους στους πίνακες των αναπληρωτών το επόμενο σχολικό έτος 2021-2022, αίροντας τον τριετή αποκλεισμό που προβλέπει το υπουργείο Παιδείας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειωτέον ότι η ανακολουθία του συστήματος που οδηγεί στην έξοδο για τυπικούς λόγους, τους εκπαιδευτικούς, έγινε το τελευταίο διάστημα της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει τονίζοντας: «Για μια ακόμα φορά, καλούμε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Δεν είναι δυνατόν να αποκλείονται χιλιάδες εργαζόμενοι λόγω τεχνικών δυσλειτουργιών, πόσω μάλλον να οδηγούνται στην ανεργία για διάστημα 3 χρόνων για ένα παράβολο αξίας 3 ευρώ».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back