Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 16-07-2020, 12:58
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Αναπτυξιακή Ηπείρου ΑΕ -Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ, σε συνεργασία με τον Δήμο Ζαγορίου, διοργάνωσαν το απόγευμα της Δευτέρας 13/7/2020 στο Ανοιχτό Θέατρο Μονοδενδρίου «Άγγελος Κίτσος» ενημερωτική εκδήλωση για τη δυνατότητα συνεργασίας και συμμετοχής στην από κοινού ανάδειξη του Παγκόσμιου Γεωπάρκου Βίκου-Αώου UNESCO.

Από την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ, παρευρέθηκαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Ελένη Ρόκκου και Έλσα Εξάρχου, καθώς και τα στελέχη Γεωργία Κιτσάκη, Αριστοτέλης Σταγκίκας και Χαρητάκης Παπαϊωάννου, οι οποίοι σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο της LIME Technology IKE Χρήστο Μπέλλο, παρουσίασαν το έργο THEMA, που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020. «Μία από τις δράσεις του έργου, που έχει ήδη ολοκληρωθεί, αφορά στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη τριών θεματικών διαδρομών, με ποικίλα αντικείμενα που αφορούν στον πολιτισμό, την υγεία-ευεξία και τα τοπικά προϊόντα αλλά και τη γεωλογία, η διαδρομή της οποίας αναπτύσσεται κυκλικά και περιλαμβάνει ολόκληρη την περιοχή του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου» σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Η παρουσίασή τους γίνεται με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, «έξυπνων εργαλείων», όπως οι  εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία. Το πρωτοποριακό στοιχείο στην προκειμένη περίπτωση, πέρα από την παρουσίαση της περιοχής, έγκειται και στη δυνατότητα αλληλεπίδρασης των επιχειρήσεων και των χρηστών-επισκεπτών μέσω ενός παιχνιδιού (gamification) που αποδίδει εικονικές και φυσικές επιβραβεύσεις, τις οποίες θα μπορούν να καταχωρούν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο  δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος  Σουκουβέλος και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Τσαπάρης, οι πρόεδροι και μέλη της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου, της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Μονοδεντρίου και του Συλλόγου Επαγγελματιών Παπίγκου, καθώς και λοιποί επαγγελματίες και κάτοικοι του Ζαγορίου αλλά και γειτονικών περιοχών όπως το Μέτσοβο και το Νεστόριο Καστοριάς.

Στο δεύτερο σκέλος της εκδήλωσης, τα στελέχη της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.  ανέπτυξαν την πρόταση για να επιτευχθεί «η ενεργός και εθελοντική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην ανάδειξη, προώθηση και ανάπτυξη του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου» με τη σύσταση δύο δικτύων, «του Δικτύου Εθελοντών και το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Επιχειρήσεων του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου, που έχουν ως στόχο την κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών και της επιχειρηματικής κοινότητας και την εμπλοκή τους στην βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής σύμφωνα με τις αρχές των Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2