ΘΕΑΤΡΟ

Θεατρική Συμπαιγνία: «Οιδίπους Τύραννος» στον «Φρόντζο»

Εικόνα του άρθρου Θεατρική Συμπαιγνία: «Οιδίπους Τύραννος» στον «Φρόντζο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/08/2023, 20:05
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tην παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Σιάφη, ανεβαίνει η «Θεατρική Συμπαιγνία» στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στα Γιάννενα, το Σάββατο 26 Αυγούστου, στις 19:30.

Η παράσταση είχε ανέβει μέσα στο καλοκαίρι στον αίθριο χώρο της «Θεατρικής Συμπαιγνίας».

Στη συνέχεια διακρίθηκε στο Πανελλήνιο Ερασιτεχνικό Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Μονεμβασίας -Βραβείο Καλύτερης Παράστασης, Βραβείο Κοινού, Βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου και έπαινο τεχνικής αγωγής λόγου, κίνησης και ερμηνείας για τον Χορό.

Η παράσταση στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ θα πραγματοποιηθεί με το φως της ημέρας, δύο ώρες πριν τη δύση του ηλίου, και χωρίς την υποστήριξη ηλεκτρικών ή ηλεκτρονικών μέσων (μικροφώνων, προ ηχογραφημένων μουσικών κτλ).

Παίζει η ομάδα ενηλίκων της «Θεατρικής Συμπαιγνίας». Με αλφαβητική σειρά: Έρη Γκαρτζονίκα, Χρήστος Δημητρίου, Ελευθερία Δρυμωνίτη, Σάντρα Νάκου, Αλίκη Παδιώτη, Ελευθερία Πανταζή, Αναστασία Σακουφάκη, Θέμις Φούλια, Παναγιώτης Χαρατσάρης.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα, ο Οιδίποδας Τύραννος είναι μία τραγωδία με θέμα την αναζήτηση της αλήθειας. Ο βασιλιάς Οιδίποδας αναζητώντας τον λόγο του λοιμού στην πόλη της Θήβας, ανακαλύπτει ότι έχει δολοφονήσει τον πατέρα του και έχει παντρευτεί τη μητέρα του, κάτι που τον οδηγεί σε μια σειρά από τραγικές αποφάσεις. 

Το έργο εστιάζει στις συνέπειες που έχουν οι αποφάσεις και οι πράξεις ενός ανθρώπου, όχι μόνο στη δική του ζωή, αλλά και στις ζωές των ανθρώπων γύρω του, ακόμη και μιας ολόκληρης πολιτείας.

Τιμή εισιτηρίου: 7€ γενική είσοδος
Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά
Τηλέφωνα κρατήσεων: 6944503266 & 6945533242
Προπώληση εισιτηρίων: καφέ-μπαρ Σκάλα, βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, viva.gr

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back