ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Θεατρικά εργαστήρια για παιδιά

Εικόνα του άρθρου Θεατρικά εργαστήρια για παιδιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/06/2023, 21:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Eργαστήρια για παιδιά από 5 έως 12 ετών, από τις 19 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου (τις καθημερινές: 8:30-14:30) διοργανώνει η «Θεατρική Συμπαιγνία» (εντός ΚΕΠΑΒΙ).

Θα υπάρξουν τέσσερις αυτοτελείς θεματικές εβδομάδες,

1η Εβδομάδα: 19 - 23 Ιουνίου

Ξωτικά και νεράιδες, δράκοι και τέρατα συναντιούνται σε ένα μυστηριώδες δάσος... Τί συμβαίνει όταν οι σχέσεις μεταξύ τους διαταράσσονται; Πώς επηρεάζεται το δάσος από τις διαμάχες τους;

Μία εξερεύνηση βασισμένη στο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ και σε αλλόκοτα παραμύθια

2η Εβδομάδα: 26 - 30 Ιουνίου

Τα παιδιά, βλέποντας τον κόσμο τους να καταστρέφεται, αποφασίζουν να κάνουν μία επίσκεψη στη χώρα των πουλιών, για να ζητήσουν τη βοήθειά τους.
Τί θα συναντήσουν σε αυτήν την παράξενη χώρα; Είναι όπως την περίμεναν;

Μία περιπέτεια βασισμένη στους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη

3η Εβδομάδα: 3 - 7 Ιουλίου

Τί θα συμβεί όταν ένα παιδί κάνει μία βουτιά στον βυθό, όπου ζουν παιδιά με ουρές και λέπια και άλλα περίεργα όντα; Στα μάτια τους είναι φίλος ή εχθρός; Μία απόφαση που πρέπει να πάρουν τα ίδια τα παιδιά.

Ιστορίες για τη διαφορετικότητα. Βασισμένο σε ασκήσεις και παιχνίδια από το Compasito* (Ευρωπαϊκός Οδηγός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Εκπαίδευση των Παιδιών).

4η Εβδομάδα: 10 - 14 Ιουλίου

Η καλή μάγισσα των παραμυθιών βρίσκεται σε απελπισία. Έχει χάσει τις δυνάμεις της και δεν μπορεί να κάνει τίποτα για όσους χρειάζονται επειγόντως τη βοήθειά της. Τι σχέση έχουν τα παραμύθια με τα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου; Τι μπορούμε να κάνουμε για όσα μας πληγώνουν;

Με αφετηρία παιδικά παραμύθια τα παιδιά σχεδιάζουν το αύριο! Βασισμένο σε ασκήσεις και παιχνίδια από το Compasito* (Ευρωπαϊκός Οδηγός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Εκπαίδευση των Παιδιών).

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Γιολάντα Καπέρδα (ηθοποιός, σκηνοθέτης, εκπαιδευτικός)

Εκπαιδεύτριες: Στέλλα Κατσαρού (ηθοποιός, θεατροπαιδαγωγός), Εύη Μακαριάδου (ηθοποιός, θεατροπαιδαγωγός), Ναταλία Σταύρου (εικαστικός), Λυδία Μπίντου (ψυχολόγος-εμψύχωση & χειροτεχνία).

Οι εξωτερικοί/ές συνεργάτες/τριες και το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων!

Πληροφορίες - κρατήσεις: 26513-12830, 6945533242 & 6983749922

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back