ΕΛΛΑΔΑ

Θάσος: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά

Εικόνα του άρθρου Θάσος: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/08/2022, 12:23
ΕΛΛΑΔΑ

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί πλέον η φωτιά στη Θάσο. Με το πρώτο φως της ημέρας, εναέρια μέσα ξεκίνησαν ρίψεις νερού, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης κατέβαλαν κάθε προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις.

Από χθες το απόγεμα, εξάλλου, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης, σε ανάρτησή του σε ομάδες κοινωνικής δικτύωσης, είχε κάνει γνωστό πως «η φωτιά έσβησε, αλλά η επιφυλακή συνεχίζεται».

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στη θέση Λεύκη της Σκάλας Ποταμιάς, έκαψε μέχρι στιγμής περί τα 1.300 στρέμματα πευκοδάσους και θαμνώδους έκτασης. 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, έχει ενεργοποιηθεί στο νησί Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ), αποτελούμενο από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ σήμερα μεταβαίνει στη Θάσο και έτερο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back