Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Θανάσης - Λεωνίδας Παλαιοπάνος στο Πανευρωπαϊκό Νέων

Εικόνα του άρθρου Θανάσης - Λεωνίδας Παλαιοπάνος στο Πανευρωπαϊκό Νέων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/09/2020, 17:42
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Ο Θανάσης και ο Λεωνίδας Παλαιοπάνος, κωπηλάτες του ΝΟΙ, θα πάρουν μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για αθλητές κάτω των 23 ετών που φέτος θα γίνει στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας (πέρυσι φιλοξενήθηκε στα Γιάννενα), στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου.

Την ελληνική εθνική αποστολή αποτελούν 21 επίλεκτοι αθλητές-τριες. Οι αφοι Παλαιοπάνοι θα τρέξουν στο αγώνισμα της Τετρακώπου άνευ Νέων Ανδρών μαζί με τους Γιάννη Καλανδαρίδη και Ζήση Μπουκουβάλα.

Πέρυσι, ο Θανάσης Παλαιοπάνος στο Πανευρωπαϊκό Νέων στα Γιάννενα, κατέκτησε μαζί με τον Γιάννη Καλανδαρίδη, το ασημένιο μετάλλιο στη Δίκωπο άνευ νέων Ανδρών. Ο δε Λεωνίδας έτρεξε με την Τετράκωπο άνευ, η οποία πήρε την πρώτη θέση στον μικρό τελικό και την έβδομη στη γενική κατάταξη, ενώ στο ίδιο αγώνισμα κατέκτησε πέρυσι το ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων.

Η ελληνική ομάδα, οι αθλητές της οποίας συγκροτούν συνολικά 10 πληρώματα, αναχωρεί αύριο, Τετάρτη για τη Γερμανία. Στην πρώτη αυτή φετινή διεθνή διοργάνωση της Κωπηλασίας θα πάρουν μέρος 32 χώρες με συνολικά 650 αθλητές και αθλήτριες, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού.

Στο μεταξύ, στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά παραμένουν, συνεχίζοντας τις προπονήσεις τους με την Εθνική Ομάδα, πέντε ακόμα επίλεκτοι κωπηλάτες του Ν.Ο.Ι., οι οποίοι ετοιμάζονται για τις επόμενες διεθνείς διοργανώσεις της Κωπηλασίας. Πρόκειται για τους Στέφανο Ντούσκο, Παύλο Φαϊτά, Ιάσονα Εξάρχου, Σπύρο Γεωργίου και Ανδρέα Καρέτσο. Ο Ντούσκος προετοιμάζεται για το Πανευρωπαϊκό Ανδρών  που θα γίνει 9 – 11 Οκτωβρίου στο Πόζναν της Πολωνίας και οι υπόλοιποι για το Πανευρωπαϊκό Εφήβων που είναι προγραμματισμένο για το διάστημα 26 – 27 Σεπτεμβρίου στο Βελιγράδι τη Σερβίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back