Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 26-03-2021, 11:31
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Το εργαστήριο Οικολογίας στο τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή εκδήλωση την 1η Απριλίου στις 18.00.

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ

Προσεγγίζει τη θήρευση και κατανάλωση άγριων ζωικών ειδών όπως οι νυχτερίδες, οι καρχαρίες και οι παγκολίνοι και την εντατική εμπορευματοποίηση ειδών που αποτελούν παραδοσιακά πιάτα σε διάφορες κοινωνίες και τελικά, κατά πόσο σχετίζονται με την εμφάνιση μολυσματικών ασθενειών.

Οι φοιτητές του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών που παρακολούθησαν το μάθημα «Πολιτισμική Οικολογία» (διδάσκουσα Καλλιόπη Στάρα) και το μάθημα «Προέλευση και εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών» (διδάσκων John M. Halley) απαντούν σε ερωτήματα με εργασίες που εμβαθύνουν στους λόγους που η κατανάλωση διάφορων «εξωτικών» πιάτων έχει επηρεάσει την κατάσταση διατήρησης συγκεκριμένων ειδών. Η αξιοποίηση πληθώρας ζωικών ειδών ανά τον κόσμο θεωρείται απαραίτητη για την καταπολέμηση της πείνας και του υποσιτισμού που συνεχίζουν να μαστίζουν πολλές περιοχές παρά τους διεθνείς στόχους για καταπολέμησή τους

Θα μιλήσουν οι φοιτητές/τριες: Αικατερίνη Καλούτσα (θαλασσοψιτακοί), Βασιλική Σαπουντζή (λεμούριοι), Ταξιάρχης Δανέλης (καρχαρίες), Κατερίνα Κλάδου (νυχτερίδες), Λαέρτης-Βασίλειος Μπέχλης (καμήλες), Ελένη Κωνσταντινίδου (παγκολίνοι), Μάξιμος-Γεώργιος Παντελιδάκης-Χατζόπουλος (καφές από κόπρανα μοσχογαλής), Άρτεμις Ταλιούρα (γύπες), Θοδωρής Γιωννάς-Μασσέλος (κάμπιες mopane), Ευτυχία Συμεωνίδου (χαρακτηριστικά των αναδυόμενων μολυσματικών ασθενειών) και Κατερίνα Κηροποιού (νυχτερίδες και μολυσματικές ασθένειες. Συνδέονται τελικά;).

Συντονίζει η Καλλιόπη Στάρα.

Μπορείτε να δείτε τις σχετικές πηγές εδώ

Και το βίντεο


200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα