ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι» με το νερό

Εικόνα του άρθρου «Θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι» με το νερό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/06/2024, 19:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι αλλά θα πάρουμε όλα τα μέτρα. Ωστόσο, θέλουμε και τη συμπαράσταση των πολιτών»: Αυτό είπε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Γιώργος Παπαδιώτης, ζητώντας από τους πολίτες να κάνουν ορθολογική χρήση του νερού, κυρίως για άρδευση-πότισμα.

Η τοποθέτηση του κ. Παπαδιώτη έγινε με αφορμή τα προβλήματα ομαλής υδροδότησης που υπάρχουν ήδη σε διάφορες περιοχές και τα οποία έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα. Νέα Εποχή», πρώην δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου. Ο κ. Παπαδιώτης κατηγόρησε την πρώην δημοτική αρχή ότι δεν άφησε πίσω της σοβαρές υποδομές ύδρευσης, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Παπαγεωργίου.

Παράλληλα, έθεσε και μια ενδιαφέρουσα πτυχή που αφορά την αντλούμενη ποσότητα νερού. Όπως είπε, τα στοιχεία των γεωτρήσεων δείχνουν ότι «θα έχουμε μειωμένη άντληση ύδατος».

Όσον αφορά την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας, η οποία «βασανίζεται» επί χρόνια από την παροχή επαρκούς ποσότητας νερού, ο κ. Παπαδιώτης είπε ότι τίθεται σε λειτουργία η 4η γεώτρηση στην περιοχή των Λογγάδων, προσθέτοντας ότι έγινε ή γίνεται η ηλεκτροδότηση. Οι διαδικασίες για τη λειτουργία και της 4ης γεώτρησης είχε γίνει από την προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΙ.

Ο κ. Παπαδιώτης είπε ακόμη ότι θα γίνει κατ’ εξαίρεση (με άδεια από τη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας) μια νέα γεώτρηση στην Αγία Μαρίνα. Για τα Μέλανδρα, περιορίστηκε να μιλήσει για ένα χρονίζον πρόβλημα -πάνω από μια δεκαετία. 

Και έκλεισε την τοποθέτησή του κάνοντας έκκληση στους πολίτες για λελογισμένη χρήση του νερού. «Αρδεύοντας κήπους, θα αφήσουν συμπολίτες χωρίς νερό» είπε. 

Το ζήτημα των υποδομών ύδρευσης αναμένεται να απασχολήσει εκτενώς την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back