Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα;

Εικόνα του άρθρου Θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/07/2018, 11:38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρόκειται για την πλέον συνηθισμένη ερώτηση κάθε χρόνο τέτοια εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που παραμένει αναξιόπιστο με ευθύνη των διοικητικών και επιχειρηματικών αρχόντων του.

Το πρόβλημα φέτος είναι ότι το «εμπορικό αποτέλεσμα» δεν μπορεί να πουληθεί εύκολα και γι αυτό, τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι… καπιταλιστικά: περικομμένα ή και ανύπαρκτα για τους πολλούς και πολύ μεγαλύτερα για τους λίγους.

Αυτή τη στιγμή, εκτός από τους ήδη «στεγασμένους», το σενάριο λέει ότι ο Άρης και ο Παναθηναϊκός θα πάνε στη Nova και οι υπόλοιποι πέντε, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Ξάνθη, Απόλλων, Λαμία, θα πάνε στο Epsilon TV. Ωστόσο, το σενάριο δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

Καθώς τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι κομβικής σημασίας για τις ΠΑΕ, η κλήρωση του πρωταθλήματος που είχε οριστεί για την προηγούμενη εβδομάδα, δεν έγινε. Η νέα ημερομηνία είναι στις 9 Αυγούστου, αλλά αν και πάλι δεν έχει βρεθεί λύση, τότε το πρωτάθλημα αναμένεται να ξεκινήσει κάπου μέσα στον Σεπτέμβριο…

Σημειωτέον ότι αυτή τη στιγμή, το «μοντέλο» είναι η μείωση των ομάδων στο επίπεδο των… τηλεοπτικά ικανών, προοδευτικά μέχρι το 2019-2020.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back