ΓΙΑΝΝΕΝΑ

87.000 έλεγχοι σε έξι μήνες…

Εικόνα του άρθρου 87.000 έλεγχοι σε έξι μήνες…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2021, 13:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περισσότερους από 87.000 δειγματοληπτικούς ελέγχους έχουν διενεργήσει οι 15 Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟμΥ) του ΕΟΔΥ στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και οι 5 ΚΟμΥ στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς μέσα σε έξι μήνες, από 1η Σεπτεμβρίου του 2020 έως σήμερα.

Αυτά αναφέρονται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ΚΟμΥ Ιωαννίνων-Κακαβιάς. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα ότι οι δράσεις αφορούν μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων της περιοχής, ειδικά σχολεία, οικοτροφεία, ιχνηλατήσεις, δομές χρονίως πασχόντων, δειγματοληψίες πολιτών σε νοσοκομεία, εργοστάσια, μαζικές δειγματοληψίες κ.ά, αλλά και όσους εισέρχονται στη χώρα από την Κακαβιά.

«Οι δομές της περιοχής μας ελέγχονται με συνέπεια και υπευθυνότητα, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα σχετικά με τη συχνότητα επανελέγχων εργαζομένων και ωφελούμενων» επισημαίνουν οι ΚΟμΥ. Υπενθυμίζουν δε ότι λειτουργεί σταθερό σημείο για ανοιχτή δειγματοληψία (στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου «Χατζηκώστα») όπως λειτουργούν και σταθερά σημείων ελέγχων στα δύο νοσοκομεία της πόλης.

Στον απολογισμό τους, αναφέρουν επίσης και τις δειγματοληψίες μέσω drive through, τις δράσεις σε πλατείες, κοινοτικά καταστήματα και αγροτικά ιατρεία, «δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να εξεταστεί δωρεάν».

Επίσης οι ΚOμΥ Ιωαννίνων-Κακαβιάς ελέγχουν καθημερινά με δύο βάρδιες τον συνοριακό σταθμό Κακαβιάς.

Αναφορά γίνεται και στη συμβολή στον εμβολιασμό των πολιτών που διαμένουν ή εργάζονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα κοινωνικής πρόνοιας, κέντρα διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας και κέντρα αποκατάστασης, τόσο στα Γιάννενα όσο και την υπόλοιπη Ήπειρο και σε νησιά του Ιονίου. «Οι ΚΟμΥ Ιωαννίνων επιχειρούν ακούραστα και ασταμάτητα τόσο για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19 όσο και για τους εμβολιασμούς των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» τονίζεται.

Η ανακοίνωσή τους κλείνει με ευχαριστίες προς την κεντρική διοίκηση του ΕΟΔΥ, την Περιφέρεια Ηπείρου, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, την Πολιτική Προστασία και τους τοπικούς φορείς για τη συνεργασία και την υποστήριξη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back