ΘΕΑΤΡΟ

«801,5 m»: Βαγγέλης Γιακουμάκης και Θέατρο Ντοκουμέντο

Εικόνα του άρθρου «801,5 m»: Βαγγέλης Γιακουμάκης και Θέατρο Ντοκουμέντο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/02/2023, 17:38
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H παράσταση που πρόκειται να ανεβάσει η Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, αποτελεί ένα εγχείρημα το οποίο αναμένεται με ενδιαφέρον.

Κι αυτό επειδή το ΔΗΠΕΘΕ κάνει μια βουτιά στο Θέατρο Ντοκουμέντο. Το Θέατρο Ντοκουμέντο είναι ένα είδος θεάτρου που καταπιάνεται με αληθινά γεγονότα και επιχειρεί φωτίσει αφανείς όψεις. Και το αληθινό γεγονός, στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ένα γεγονός που συγκλόνισε όχι μόνο την τοπική αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία Πρόκειται για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η παράσταση έχει τον τίτλο «801,5 m» και τη σκηνοθετεί ο Χάρης Πεχλιβανίδης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ο οποίος έχει ασχοληθεί με το Θέατρο Ντοκουμέντο αρκετές φορές.

"Ήταν Φεβρουάριος του 2015 στα Ιωάννινα όταν ο νεαρός φοιτητής έφυγε από τη ζωή. Δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να σκεφτόταν, τι να ήθελε να πει παρά μόνο ερμηνείες είμαστε ικανοί να κάνουμε... Η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη αποτελεί την αφορμή να ακούσουμε αυτούς που δεν τους δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να μιλήσουν" αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα.

Οι παραστάσεις θα γίνονται στο Καμπέρειο Θέατρο, από 4 Μαρτίου έως 9 Απριλίου, στις 21:15. Υπάρχει δε η υποσημείωση ότι ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στην έναρξη όπως και στη λήξη των παραστάσεων λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στον καλλιτεχνικό κλάδο και των επερχόμενων εθνικών εκλογών.

Στην παράσταση παίζουν: Αφροδίτη Αθανασιάδου, Μαρία Αποστολακέα, Κίκα Ζαχαριάδου, Γιάννης Κοντός, Φάνης Κοσμάς.

Σύμβουλος δραματουργίας: Κορίνα Βασιλειάδου, σκηνογραφία: Χρήστος Κόλλιας, μουσική: Δημήτρης Καραγεώργος, φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος, ενδυματολογία: Αφροδίτη Μίτση, βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Κεβρεκίδου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back