Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 3-11-2020, 16:33
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Ιωαννίνων επισκέφθηκε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη και ο Αλέκος Μπαλακέρας, υπεύθυνος εργατικής πολιτικής ιδιωτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων.

Συναντήθηκαν με τον Στάθη Παπακίτσιο, αναπληρωτή διευθυντή της περιφερειακής διεύθυνσης και τον Παύλο Βάγγη, προϊστάμενο του τμήματος Επιθεώρησης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της κας Τζούφη, από τον Μάιο μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί περίπου 800 απολύσεις, ενώ περισσότερες από 2.000 επιχειρήσεις έχουν θέσει σε αναστολή εργασίας μέρος του προσωπικού τους.

Σημειώνει επίσης ότι «η ανταπόκριση των επιχειρήσεων της περιοχής στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ είναι ελλειμματική, ενώ η δυνατότητα ουσιαστικών ελέγχων ασφαλείας και υγιεινής στους εργασιακούς χώρους είναι περιορισμένη».

Όπως σημείωσε η βουλευτής Ιωαννίνων, «το ΣΕΠΕ πρέπει να ενισχυθεί, προστατεύοντας τα δικαιώματα των εργαζόμενων και διασφαλίζοντας την ασφαλή λειτουργία των εργασιακών χώρων». Τέλος, τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη τακτικής διενέργειας διαγνωστικών τεστ ώστε να μην αποτελέσουν οι εργασιακοί χώροι εστίες μετάδοσης του κοροναϊού.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα