Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

80 άτομα στο κύκλωμα, λίγα ευρήματα

Εικόνα του άρθρου 80 άτομα στο κύκλωμα, λίγα ευρήματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/02/2017, 13:15
ΗΠΕΙΡΟΣ

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετοί μήνες για να καταφέρουν οι αστυνομικοί της Άρτας να εξαρθρώσουν ένα οργανωμένο πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που δραστηριοποιούνταν σε περιοχές της Άρτας, των Ιωαννίνων, της Αιτωλοακαρνανίας και της Πρέβεζας, και στο οποίο εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα πάνω από 80 άτομα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες, συνελήφθησαν στην Άρτα, στο Νέο Ψυχικό στην Αθήνα  και στην Πρέβεζα, συνολικά 18 μέλη του κυκλώματος, ηλικίας από 23 έως και 78 ετών, 16 Έλληνες, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα και δύο Αλβανοί

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται και τα πέντε ηγετικά στελέχη του κυκλώματος (δύο Αλβανοί, 36 και 33 ετών καθώς και τρεις Έλληνες, ηλικίας 75, 43 και 45 ετών), ενώ ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της οργάνωσης ακόμα δύο 29χρονοι Αλβανοί.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της προμήθειας, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των αστυνομικών της Ασφάλειας Άρτας με τη συνδρομή των αστυνομικών διευθύνσεων Άρτας και Πρέβεζας και του τμήματος Νέου Ψυχικού. , έγιναν έρευνες σε σπίτια, οχήματα και υπαίθριους χώρους στην πόλη της Άρτας, στο λόφο Περάνθης, στο Γλυκόρριζο Άρτας, την Αττική και την Πρέβεζα.

Το «πόρισμα» των ερευνών μέχρι στιγμής, είναι το εξής: Τα μέλη του κυκλώματος, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2016, έχοντας διακριτούς ρόλους και υπό την καθοδήγηση και τις εντολές των πέντε αρχηγικών μελών, προμηθεύονταν ποσότητες κυρίως ηρωίνης και χασίς, που αποθήκευαν και διακινούσαν.

Τα ευρήματα δεν είναι τόσο εντυπωσιακά, όσο ο αριθμός των συλλήψεων: Βρέθηκαν 239,23 γραμμάρια ηρωίνης, μόλις 18 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, επτά αυτοκίνητα, επτά ζυγαριές ακριβείας, πληθώρα συσκευασιών για αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών και σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών, 446 γραμμάρια λαθραίου καπνού, το χρηματικό ποσό των 10.955 ευρώ, 38 κινητά τηλέφωνα, ένα κυνηγετικό όπλο και 70 φυσίγγια.

Σημειώνεται ότι πολλοί από τους συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back