ΕΛΛΑΔΑ

Θ. Πλεύρης: Αυξήσεις στα «πολύ φθηνά» φάρμακα

Εικόνα του άρθρου Θ. Πλεύρης: Αυξήσεις στα «πολύ φθηνά» φάρμακα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/01/2023, 14:11
ΕΛΛΑΔΑ

Αυξήσεις στα «πολύ φτηνά» φάρμακα ως μέτρο αντιμετώπισης των ελλείψεων που παρατηρούνται εδώ και αρκετό καιρό προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ.

Το επιχείρημα του κ. Πλεύρη είναι πως «όταν αποδεικνύεται ότι σε πάρα πολύ φτηνά φάρμακα του ενός και των δύο ευρώ κοστολογικά δεν βγαίνουν λόγω της αύξησης της ενέργειας» αν αποσυρθούν αυτά τα φάρμακα τότε ο πολίτης θα χρειαστεί να αγοράσει πολύ πιο ακριβά.

Ο κ. Πλεύρης, σημείωσε ότι οι αυξήσεις θ’ αφορούν αποκλειστικά και μόνο φάρμακα που μπορεί να αποσυρθούν, που πάντοτε γινόντουσαν τέτοιες αυξήσεις, που δεν φτάνουν τελικά στον καταναλωτή. Γιατί όταν μιλάμε για αύξηση 20, 30 και 40 λεπτά που αφορούν στον καταναλωτή το 10% αυτής της αύξησης στην πραγματικότητα είναι αύξηση που στο σύνολό της την επωμίζεται ο ΕΟΠΥΥ, επισήμανε ο Θ. Πλεύρης.


Διαβάστε: Ελλείψεις φαρμάκων. Η περίπτωση της Γαλλίας


Μιλώντας για τις ελλείψεις φαρμάκων ο υπουργός Υγείας, διαβεβαίωσε πως στα νοσοκομεία και στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. «Έχουμε πρόβλημα στα ιδιωτικά φαρμακεία. Το πρόβλημα λοιπόν στα ιδιωτικά φαρμακεία πάμε να το αντιμετωπίσουμε ως εξής: Μπορεί κάποιος να μη βρίσκει ένα κλασικό εύκολο φάρμακο που το έχουμε στο μυαλό μας, το Depon, αλλά υπάρχει παρακεταμόλη άλλων σκευασμάτων. 

Γιατί εκεί πέρα η έλλειψη αφορά το Brand φάρμακο. Δεν αφορά το αντιπυρετικό γενικώς και οπουδήποτε έχουμε ελλείψεις που δεν μπορούν να καλυφθούν από την ελληνική αγορά, μέσω ΙΦΕΤ θα γίνονται συνεχώς παραγγελίες».

Όπως είπε τέλος ο υπουργός Υγείας, ο ΕΟΦ άμεσα θα ενημερώνει τους πολίτες εάν δεν βρίσκει κάποιο φάρμακο και ποια είναι τα άλλα που μπορούν να προμηθευτούν. Την ίδια ενημέρωση την έχουνε και οι φαρμακοποιοί. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back