Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Θ. Οικονόμου: «Δέσμια υποσχέσεων σε ημέτερους η κυβέρνηση» για το νερό

Εικόνα του άρθρου Θ. Οικονόμου: «Δέσμια υποσχέσεων σε ημέτερους η κυβέρνηση» για το νερό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/03/2023, 20:25
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη ΔΕΥΑΙ επισκέφθηκε ο Θανάσης Οικονόμου, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Γιάννενα.

Αφορμή ήταν ο νόμος που ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού. Ο κ. Οικονόμου συνομίλησε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, τον γενικό διευθυντή και της ΔΕΥΑΙ.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζει πως «μετά τις ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ, μπαίνουν στο στόχαστρο οι δημοτικές επιχειρήσεις νερού. Ήδη έχουν δρομολογηθεί ΣΔΙΤ ύδρευσης και άρδευσης. Η βούληση των πολιτών, οι αποφάσεις του ΣτΕ , και η παγκόσμια εμπειρία δεν τους πτοεί. Το νερό είναι δικαίωμα όλων και όχι προνόμιο λίγων . Δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο εμπορευματοποίησης».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι διακατέχεται «από ξεπερασμένες και αναχρονιστικές αντιλήψεις, δέσμια των υποσχέσεων στους ημετέρους της» και πως τα ευρωπαϊκά παραδείγματα στη διαχείριση νερού, «υπαγορεύουν» το αντίθετο:

«Σε 300 δήμους στην Ευρώπη, επαναδημοτικοποιήθηκαν οι εταιρείες ύδρευσης. Εδώ πάμε ανάποδα λόγω εμμονής ιδεοληψίας και εξυπηρέτησης συμφερόντων. Δεν θα τους περάσει, ο λαός σύντομα θα τους δείξει την έξοδο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back