ΕΚΛΟΓΕΣ

Θ. Μπέγκας: Όχι σε δημοπρατήσεις έργων με «μελετοκατασκευή»

Εικόνα του άρθρου Θ. Μπέγκας: Όχι σε δημοπρατήσεις έργων με «μελετοκατασκευή»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/09/2023, 16:38
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τη δέσμευση ότι δεν θα προχωρήσει σε δημοπρατήσεις έργων με τις μεθόδους «αξιολόγησης μελέτης (μελετοκατασκευή)» και «με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάση βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής» κατέθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας σε συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΠΕΔΜΕΔΕ Ιωαννίνων, του συλλογικού οργάνου των εργοληπτών δημόσιων έργων.

Σύμφωνα με τον κ. Μπέγκα, η παράταξη έχει ξεκάθαρη άποψη ότι οι δύο αυτές μέθοδοι αλλοιώνουν τον υγιή ανταγωνισμό.

Η νυν δημοτική αρχή Ιωαννίνων υιοθέτησε τις μεθόδους αυτές σε δύο περιπτώσεις: για την ανακατασκευή του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου και τη διαμόρφωση του Πνευματικού Κέντρου Κατσικά. Και στους δύο διαγωνισμούς των δύο αυτών παρεμβάσεων, συμμετείχε μόνο ένας –και ο ίδιος- υποψήφιος ανάδοχος, δίνοντας σχεδόν μηδενική έκπτωση.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα», όσον αφορά τη διεκπεραίωση των πιστοποιήσεων και πληρωμών των έργων, ο κ. Μπέγκας δεσμεύτηκε να ζητήσει γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία του Δήμου, με την οποία θα ξεκαθαρίζονται οι αρμοδιότητες τεχνικής και οικονομικής υπηρεσίας στα ζητήματα αυτά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back