ΕΚΛΟΓΕΣ

Θ. Μπέγκας: Οι δεσμεύσεις για τη Δημοτική Ενότητα Ανατολής

Εικόνα του άρθρου Θ. Μπέγκας: Οι δεσμεύσεις για τη Δημοτική Ενότητα Ανατολής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/10/2023, 01:34
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Oμιλία στην Ανατολή πραγματοποίησε χτες ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα», υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μπέγκας ξεκίνησε την ομιλία του μιλώντας για την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης. Όπως είπε, το εκλογικό αποτέλεσμα θα κρίνει όχι μόνο ποιος αλλά και το πώς θα διοικηθεί ο Δήμος τα επόμενα πέντε χρόνια.

Στη συνέχεια στάθηκε στη σημασία της ισότιμης μεταχείρισης των Δημοτικών Ενοτήτων. Εκτίμησε πως η νυν δημοτική αρχή αντιμετώπισε τις Δημοτικές Ενότητες ως τον «φτωχό συγγενή» και δεσμεύτηκε για ξεχωριστούς προϋπολογισμούς ανά ενότητα και κοινότητα.

Η ομιλία του συνεχίστηκε με τις βασικές παρεμβάσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της παράταξης για τη Δημοτική Ενότητα Ανατολής.


Αυτές είναι:

-Εναρμόνιση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου με τα νέα δεδομένα και προώθηση των προβλεπόμενων στη Δημοτική Ενότητα πολεοδομήσεων και επεκτάσεων

-Δημιουργία Εκθεσιακού Κέντρου στην περιοχή Μπάφρας-Νεοκαισάρειας.

-Προγραμματισμός και δρομολόγηση έργων κατασκευής κολυμβητηρίου στη θέση Μπογιανή Ανατολής, ανακατασκευής και συντήρησης των εγκαταστάσεων του αθλητικού κέντρου Ανατολής, αθλητικού κέντρου Μπάφρας-Νεοκαισάρειας, κλειστού γυμναστηρίου στο 1ο Γυμνάσιο και μικρών αθλητικών πυρήνων στις γειτονιές, σε προβλεπόμενα από το σχέδιο οικόπεδα.

-Χωροθέτηση και κατασκευή χώρων στάθμευσης στην Ανατολή.

-Ανάπλαση-διαμόρφωση οδού Παμβώτιδας.

-Προγραμματισμός από τον ΟΚΠΑΠΑ ίδρυσης και λειτουργίας νέων παιδικών σταθμών.

-Δημιουργία βιβλιοθήκης και ειδικού χώρου φύλαξης και παρουσίασης του αρχείου της κοινότητας Ανατολής.

-Προώθηση μελετών και έργων για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής και την ανάπλαση των στραγγιστικών τάφρων.

-Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στις οδούς Ιωνίας, Μυλωνά και σε άλλους δρόμους στα Μιχαλιτσιώτικα και προγραμματισμός επέκτασης των δικτύων αποχέτευσης όμβριων και ακαθάρτων σε όλη τη Δημοτική Ενότητα.

-Μετεγκατάσταση του Νεκροταφείου Ανατολής στην προβλεπόμενη από τον σχεδιασμό θέση.

-Συνέχιση του προγράμματος κατασκευής των υποδομών στις νέες επεκτάσεις, με έμφαση στους κοινόχρηστους/κοινωφελείς χώρους και τα δίκτυα.

-Συντήρηση, διαμόρφωση, ανάπλαση των υφιστάμενων υποδομών (πλατείες, πεζοδρόμια, δρόμοι, σήμανση, φωτισμός, δίκτυα).

Ο κ. Μπέγκας έκλεισε την ομιλία του κάνοντας λόγο για «θετική ενέργεια που εκπέμπεται από την κοινωνία προς την παράταξη» και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η παράταξή του θα είναι νικήτρια την Κυριακή των εκλογών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back