ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θ. Μπέγκας: «Εγκαινιάζουμε τα νέα Γιάννενα»

Εικόνα του άρθρου Θ. Μπέγκας: «Εγκαινιάζουμε τα νέα Γιάννενα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/04/2019, 01:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με ένα μοντέλο μιας άλλης εποχής, που περιλάμβανε εξέδρα, ομιλία και κλείσιμο δρόμου, αποφάσισε να εγκαινιάσει το εκλογικό της κέντρο η παράταξη «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» με επικεφαλής τον δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Θωμά Μπέγκα. Μια απόφαση που προφανώς στηρίχτηκε στην πρόθεση της παράταξης να στείλει, τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο, το μήνυμα ότι βρίσκεται σε θέση ισχύος.

Από το βήμα της εξέδρας, κατά τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» στην οδό Πυρσινέλλα, ο κ. Μπέγκας ζήτησε μια «καθαρή νίκη». Στην ομιλία του, ο κ. Μπέγκας κατέθεσε τις… αλήθειες της παράταξής του («με την αλήθεια του έργου μας» είναι ένα από τα σλόγκαν της προεκλογικής εκστρατείας) και ανέφερε ότι το προεκλογικό πρόγραμμα είναι «το σχέδιο που ήδη υλοποιούμε. Το μέλλον συμβαίνει τώρα».

Επί της ουσίας, υποστήριξε ότι όποια πρόταση καταθέτει άλλη παράταξη, την έχει σκεφθεί ήδη η δημοτική αρχή και την έχει υλοποιήσει ή την υλοποιεί ή έχει δρομολογήσει την υλοποίηση. Σε αυτό το σημείο κατέθεσε μια σειρά από έργα τα οποία υλοποιήθηκαν και προτάσεις. «Κάποιοι ανακαλύπτουν τα Γιάννενα, για πρώτη φορά. Μιλούν σαν να προήλθαν από παρθενογέννηση. Σα να μην είχαν ποτέ θέση ευθύνης στην Αυτοδιοίκηση» τόνισε αφήνοντας τις αιχμές του απέναντι σχεδόν σε όλους τους αντίπαλούς του.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν στην αναφορά του για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, το οποίο βοήθησε στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης. «Έρχονται σήμερα και διεκδικούν ψήφο συνδυασμοί που υπόσχονται να αναδείξουν το αεροδρόμιο. Το αεροδρόμιο, που εμείς κάναμε πραγματικά διεθνές… Είναι η δημοτική μας αρχή που τερμάτισε τον αεροπορικό αποκλεισμό των Ιωαννίνων» τόνισε. Στην τοποθέτησή του, ο κ. Μπέγκας. Αμφισβήτησε δε έντονα την κριτική για τα κρίσιμα ζητήματα της λίμνης και της αξιοποίησης πόρων του ΕΣΠΑ. «Κανείς δεν μπορεί να μας κουνά το δάχτυλο, και να υπόσχεται ότι θα σώσει τη λίμνη, που, ήδη, εμείς τη σώζουμε (σ.σ. νωρίτερα είχε αναφερθεί στο πρόγραμμα των 50 εκατ. ευρώ της ΔΕΥΑΙ για αποχετευτικό και επέκταση βιολογικού καθαρισμού). Κανείς και καμιά, δεν μπορεί να μας κουνά το δάχτυλο, χωρίς να μας εξηγεί, πού πήγαν τα χρήματα από τέσσερα ΕΣΠΑ;» ανέφερε.

Ο κ. Μπέγκας υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «απόψε, δεν εγκαινιάζουμε μόνο ένα εκλογικό κέντρο. Εγκαινιάζουμε τα Νέα Γιάννενα, που χτίζονται με τόλμη, με αποφάσεις, με σχέδιο, με όραμα, με έργο».

Κατά την ομιλία του, ο κ. Μπέγκας αναφερόταν στα πεπραγμένα από το 2014 και μετά, κατά τη θητεία του ως δήμαρχος, βάζοντας μια διαχωριστική γραμμή στην πορεία της παράταξης, η οποία ξεκίνησε το 2010. Δεν έλειψαν βέβαια και οι έμμεσες αναφορές σε πρόσωπα της δημοτικής αρχής Φίλιππα Φίλιου, από το 2010 έως το 2014, τα οποία διοίκησαν τον Δήμο (χαρακτηριστική η αναφορά «το 2014, παραλάβαμε έναν δήμο που ξόδευε πολλά για ένα πολιτισμό που αφορούσε λίγους» που πήγαινε στον τότε πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου και νυν υποψήφιο δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ).

Στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου έκανε την εμφάνισή του και ένα έντυπο σε μορφή εφημερίδας με τίτλο «Η αλήθεια», όπου καταγράφονται τα έργα και οι παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής την τελευταία πενταετία. Στις 16 σελίδες της, ο δήμαρχος απαντά και σε 10 ερωτήματα (του τύπου «γιατί η παιδική χαρά στη γειτονιά μου είναι παλιά;) τα οποία, όπως σημειώνει, τίθενται από πολίτες είτε σε συναντήσεις είτε στο facebook. Τίτλος του εντύπου; «Η Αλήθεια»

Η βραδιά έκλεισε με την παρουσίαση όλων των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.

ΣΧΟΛΙΑ
Επικτητος
Καλά...μάζεψε πρώτα τα σκουπίδια που έχουν φτάσει μέχρι τον ουρανό και φτιάξε τους δρόμους και τα πεζοδρόμια που έχουμε σπάσει τα αυτοκίνητά μας και τα πόδια μας.Μετά από ΌΛΑ αυτά βάλε υποψηφιότητα! !!!!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back