ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θ. Μπέγκας: «Δεν προκύπτει ότι παίρνουμε το στρατόπεδο Βελισσαρίου»

Εικόνα του άρθρου Θ. Μπέγκας: «Δεν προκύπτει ότι παίρνουμε το στρατόπεδο Βελισσαρίου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/04/2024, 22:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια ένδειξη για πλήρη παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου, στον Δήμο Ιωαννιτών.

Το θέμα επανήλθε από τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, με τον οποίο ο κ. Μπέγκας είπε ότι έχει αναλάβει κοινή πρωτοβουλία για να ξεκαθαριστεί η κατάσταση.

Πριν από λίγες μέρες, ο κ. Τασούλας, μετά από συνάντησή του με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη, είπε ότι ουσιαστικά εξετάζεται η παραχώρηση του μεγαλύτερου μέρους του στρατοπέδου.

Πριν από ένα χρόνο βέβαια, προεκλογικά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε για «παραχώρηση του συνόλου του στρατοπέδου», υπόσχεση η οποία μέχρι στιγμής, υποχωρεί…

Ο κ. Μπέγκας τόνισε ακόμα ότι γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση και ότι θα φροντίσει σύντομα να ενημερώσει το σώμα για το τι συμβαίνει.

«Η αλληλογραφία η οποία υπήρξε μέχρι σήμερα, μάλλον δεν οδηγεί σε αποτέλεσμα υπέρ του Δήμου» τόνισε ο δήμαρχος.

Απευθυνόμενος στον κ. Παπαγεωργίου, τον εγκάλεσε, επικαλούμενος έγγραφο (προφανώς από τη σχετική αλληλογραφία) του «διαπραγματευτικού μέλους από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο σας λέει σε σχέση με δημόσιες δηλώσεις τις οποίες κάνατε στο δημοτικό συμβούλιο έχετε παραποιήσει την πραγματικότητα».

Ο κ. Παπαγεωργίου από την πλευρά του αρνήθηκε ότι έχει παραποιήσει την πραγματικότητα δηλαδή, σχετικά με το στρατόπεδο. Τον προκάλεσε επίσης να φέρει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, το σχετικό έγγραφο που επικαλείται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back