Oikonomou pisoi
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Θ. Μπέγκας: «Δεν ξεχωρίσαμε πόλη και χωριά»

Εικόνα του άρθρου Θ. Μπέγκας: «Δεν ξεχωρίσαμε πόλη και χωριά»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/05/2019, 15:40
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Όπου κι αν βρεθούμε όλες αυτές τις μέρες, στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της Κυριακής, η παρουσία σας μας δίνει δύναμη για τη νέα μεγάλη νίκη που θα τη γιορτάσουμε όλοι μαζί», είπε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, απευθυνόμενος στους κατοίκους της Πεδινής.

Ο κ. Μπέγκας έκανε έναν σύντομο απολογισμό των έργων που έγιναν αλλά και όσων έχουν δρομολογηθεί ή δρομολογούνται. «Το 2014, με τιμήσατε με την ψήφο σας και μας δώσατε ισχυρή εντολή και την ευθύνη να πάμε μαζί με τους συνεργάτες μου τον μεγάλο Δήμο Ιωαννιτών μπροστά. Λίγες μέρες πριν την ‘ώρα της κάλπης’, μπορώ να σας  κοιτάζω στα μάτια γιατί 4,5 χρόνια, έδωσα τον αγώνα μου με εντιμότητα και τίμησα την εντολή σας» τόνισε.

Αφού αναφέρθηκε στις δυσκολίες που είχε η αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια λόγω των μνημονίων, επανέλαβε ότι ο Δήμος Ιωαννιτών κατάφερε να χρηματοδοτήσει με ιδίους πόρους «το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων και παρεμβάσεων που χρηματοδότησε ποτέ δημοτική αρχή». Όπως είπε, ο προϋπολογισμός των έργων που ολοκληρώθηκαν ή είναι σε φάση υλοποίησης, υπερβαίνει τα 120 εκατ. ευρώ. «Αντιμετωπίσαμε τον Δήμο ως ένα ενιαίο σύνολο. Δεν ξεχωρίσαμε πόλη και χωριά. Προνομιούχους και μη προνομιούχους», είπε. Για τη Δημοτική Ενότητα Μπιζανίου, το ποσό που διατέθηκε για έργα, αγγίζει τα 4 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έργα προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ που ολοκληρώθηκαν και έργα προϋπολογισμού 2 εκατ .ευρώ που εξελίσσονται. Έργα που αφορούν βελτίωση και αναβάθμιση υποδομών (δόμοι, πεζοδρόμια, πλατείες κ.λ.π.) και έργα στις καταβόθρες Πεδινής και Αμπελιάς για την εξάλειψη των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Επίσης άλλα έργα ποσού 800.000 ευρώ που αφορούν βελτιώσεις υποδομών υλοποιήθηκαν από το εργοτάξιο του Δήμου.

Παράλληλα εξασφαλίστηκαν άλλα 600.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα «Φιλόδημος» για κατασκευή αγροτικών δρόμων σε Αμπελιά Πεδινή και Κόντσικα. Τέλος συντάχθηκε  μελέτη έργου προϋπολογισμού 170.000 ευρώ για τον ηλεκτροφωτισμό στην Πεδινή.

Στην Εκλογική Περιφέρεια Μπιζανίου υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» είναι: Λώλη Βασιλική, Νάστος Δημήτρης, Τζιούρη Μαρία. Στην Κοινότητα Πεδινής υποψήφιοι Σύμβουλοι είναι: Αλεξίου Ιουλία, Βρακάς Νεόκοσμος, Κωστής Απόστολος, Λεοντάρη Λαμπρινή, Λεοντάρης Ευάγγελος, Παππάς Ευάγγελος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3